Deň plný radosti, smiechu a pohody – aj také boli Dni Petržalky

Sviatok všetkých Petržalčanov, ako Dni Petržalky zvyknú označovať jej obyvatelia, sme si užili plnými dúškami! Rozmanitosť, ktorá je typická pre Petržalku sa ukázala aj v sobotu 15. júna na Dostihovej dráhe, kde galaprogramom vyvrcholili Dni Petržalky.

Galaprogram bol krásnou bodkou za päťtýždňovým petržalským festivalom. Návštevníci 16. ročníka tlieskali najskôr deťom z petržalských základných a materských škôl, zo základnej umeleckej školy, z folklórnych súborov i víťazom speváckej súťaže POP HIT a tanečníkom z HIP HOP fakulty, ktorí svoj talent prezentovali na detskej scéne. Malá scéna patrila aj seniorom zo speváckej skupiny Melódia a dychovej hudbe Petržalská kapela.

Najmenší návštevníci si Dni Petržalky užívali v blízkosti detskej scény, kde popri sledovaní vystúpení svojich rovesníkov maľovali vo výtvarných dielňach a tvorili v keramickej dielničke. Atmosféru pohody im spríjemnili tuli-vaky, z ktorých sledovali súboj dinosaurov – predstavenie chodúľového divadla Creatives schow. Obďaleč si deti užívali skákacie hrady a trampolíny, horolezeckú stenu či veslovanie bez vody, pozreli si ukážky prezentácie petržalského hokejového klubu a vyskúšali si drevený kolotoč, ktorý mal úspech nielen u detí ale aj u ich rodičov a bol vďačným objektom mnohých fotoaparátov. Stretnúť tigra, motýľa, či mačku medzi deťmi nebol problém, pretože maľovanie na tvár má u detí stále veľký úspech.

Dospelých zaujali predovšetkým jarmok remesiel, burza kníh a prezentácie občianskych združení a organizácií III. sektora. Mnohí sa aj aktívne zapojili do súťaží – Petržalskú varechu si odniesol tím Ježibabini vnuci, druhým miestom sa môže pochváliť tím Šikovné varešky a tretie miesto obsadili petržalskí poslanci. Guláš rozvoniaval nielen ľuďom, ale potrápil aj psie nosy, najmä tých, ktorí súťažili v súťaži o najkrajšieho petržalského orieška. Porota hodnotila vzhľad, chovanie ale i šikovnosť psíkov a petržalským orieškom pre rok 2013 sa stal Jackie s majiteľkou Karolínou.

S blížiacim sa večerom ožilo hlavné pódium, na ktorom sa Petržalčanom predstavil víťaz súťaže amatérskych skupín FLOW FACTORY a po nej Petržalku zabávali stále obľúbené kapely Vidiek a LOJZO. Mladšie ročníky oslovili dievčatá z POISON CANDY a nezabudnuteľný POLEMIC, ľudové piesne v modernej úprave zahrala skupina BANDA a večer Dostihovú dráhu roztancovali Rico Sanchez & Gypsies. Pred polnocou Dni Petržalky uzavrel ohňostroj.

Prečítajte si o všetkých podujatiach, ktoré prebiehali počas piatich týždňov v rámci Dní Petržalky.

Fotogaléria

web od 2day