Petržalka založila obchodnú spoločnosť

Spoločnosť s ručením obmedzeným s obchodným menom Športové zariadenia Petržalky dnes schválili poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva.

Spoločnosť vznikla v súvislosti so zámerom petržalskej samosprávy realizovať výstavbu komunálnej plavárne ako aj za účelom správy a efektívneho využívania športovísk a športových plôch v mestskej časti. Ide o ďalší konkrétny krok samosprávy pri realizácii plavárne, ktorý predpokladá vstup Bratislavského samosprávneho kraja ako partnera celého projektu. Župní poslanci tento zámer vstúpiť do spoločnosti schválili na svojom ostatnom zastupiteľstve v júni.
V súvislosti s realizáciou výstavby plavárne má Petržalka zhotovenú projektovú dokumentáciu, v súčasnosti má podanú žiadosť o územné rozhodnutie, v najbližšom období ju čaká verejné obstarávanie na dodávateľa stavby, s ktorou plánuje začať v septembri t.r. Financovať ju plánuje z úveru, ktorý schváli poslanci na mimoriadnom rokovaní v máji, zo zisku z predaja akcií Dexia Banky v roku 2011 a z prostriedkov bratislavskej župy.

V petržalskej plavárni, ktorá bude dostupná pre viac ako 9-tisíc rodín do 12 minút pešou chôdzou, bude k dispozícii plavecký päťdráhový bazén s predpokladanou okamžitou kapacitou cca 62 návštevníkov, zážitkový bazén s atrakciami s okamžitou kapacitou cca 49 návštevníkov, detský bazén s atrakciami pre cca 12 detí a whirlpool pre relax v horúcej vode s kapacitou 5 ľudí. Denne by sa tu mohlo vystriedať v priemere okolo 640 návštevníkov. Chýbať nebude zázemie – saunový svet, soláriá, masér či občerstvenie. Realizácia plavárne predpokladá aj vybudovanie 36 parkovacích miest.

Petržalská samospráva sa v súvislosti s výstavbou plavárne zaoberala aj petíciami, kedy jedna bola proti a dve za jej výstavbu. Petržalský starosta prijal aj niektorých členov petičného výboru a na tomto stretnutí si vysvetlili niektoré trecie plochy a nejasnosti.

web od 2day