Projekt „vrecká pre majiteľov registrovaných psov zdarma“ pokračuje

Aj v tomto roku si môžu Petržalčania, ktorí majú svojho štvornohého miláčika prihláseného v Petržalke a riadne zaňho zaplatia daň, prísť na miestny úrad prevziať rolku 250 kusov igelitových vreciek. V uplynulom štvrťroku tak urobilo takmer tisíc majiteľov psov.

Čistota a poriadok sú jednými z kľúčových priorít mestskej časti. Samospráva systematicky počas celého roka vyzýva nezodpovedných vlastníkov pozemkov, motorových vozidiel a psov k plneniu svojich povinností a využíva na to všetky zákonom stanovené prostriedky. Taktiež postupne osadila viac ako 600 smetných košov a nádob na psie exkrementy, aby aj takto zabezpečila, že odpad – či už bežný alebo od štvornohých miláčikov – skončí tam, kde má. Petržalský starosta sa v minulom roku rozhodol odmeniť tých, ktorí si riadne plnia svoje daňové povinnosti. „Napriek tomu, že daň za psa nesúvisí s poskytovaním vreciek na psie exkrementy, bude práve uhradená daň podmienkou, aby si Petržalčania prevzali vrecká priamo na úrade,“ vysvetľuje Vladimír Bajan. Nakoľko si za uplynulý štvrťrok prevzalo vrecká takmer tisíc Petržalčanov a ohlasy od obyvateľov boli len pozitívne, rozhodla sa samospráva pokračovať v projekte aj v tomto roku. Už teraz si môžu obyvatelia, ktorí majú svojho štvornohého miláčika prihláseného v Petržalke a riadne zaňho zaplatili, prísť na miestny úrad, oddelenie životného prostredia na 4. poschodie prevziať rolku vreciek. Samospráva počíta v tomto kalendárnom roku s 250 kusmi igelitových vreciek pre každého z viac ako päť a pol tisíca registrovaných majiteľov psov, čím Petržalčania získajú ďalších „viac ako milión možností“ udržať okolie svojich domovov čistých.

Poskytovanie vreciek na psie exkrementy je benefitom pre obyvateľov a nie zákonom stanovenou povinnosťou mestskej časti. Napriek tomu samospráva neustále podniká ďalšie kroky, aby verejné priestranstvá boli vždy čisté a upravené, v čom jej v nemalej miere pomáhajú práve zodpovední majitelia psov.

web od 2day