Starosta Petržalky prizval právnika Pavla Nechalu na spoluprácu so stavebným úradom vo veci výstavby Domino na Jasovskej

Stavebný úrad pod vedením petržalského starostu od začiatku koná vo veci veľmi razantne – ešte v decembri vyzval stavebníkov na zastavenie prác, začal konanie o odstránení stavby a v januári vydal rozhodnutie o okamžitom zastavení prác. Tak Okresný úrad Bratislava, odbor výstavby a bytovej politiky ako aj Okresná prokuratúra Bratislava V sa vyjadrili, že postup stavebného úradu je zákonný. Stavebný úrad koná objektívne, profesionálne a nezaujate a realizuje všetky kroky, ktoré mu umožňuje zákon. „Pán Nechala si zrejme myslí, že konať sa dalo či malo inak, pozývam ho preto na spoluprácu a rád prijmem jeho návrhy riešení celej situácie, určite to bude užitočnejšie, než vynášať ničím nepodložené súdy cez médiá“ dodal V. Bajan. Právnik Pavel Nechala sa vo svojom vyjadrení pre Rozhlasovú stanicu Regina v relácii Žurnál Rádia Regina v stredu 26.2.2014 o 12,00 vyjadril, cit. „Ak by chcel starosta BAJAN podporiť tento projekt, nekonal by inak. Jednoducho kroky ktoré uskutočňuje, sú viac v záujme developera, ako v záujme zastavenia tejto stavby a vyhoveniu pripomienok a výhrad, ktoré majú k tejto stavbe občania.“ Pavel Nechala sa takto vyjadril napriek tomu, že nikdy nepožiadal ani o jednu jedinú informáciu petržalský stavebný úrad a nevidel ani čiarku z celého spisového materiálu. „Jednoducho sa neopiera o fakty, preto mu ich rád poskytnem a privítam, ak nájde v príslušnej legislatíve konkrétne možnosti, ako by mohol stavebný úrad v danej veci konať inak, než koná,“ objasňuje Bajan. Ak pán Nechala spoluprácu odmietne, bude jeho slová musieť starosta považovať za morálne aj profesionálne zlyhanie P. Nechalu, ktorými diskredituje svoju osobu, spoločnosť Transparency International, pre ktorú pracuje, ako aj svoju profesiu.
Téme Domino sa venuje veľa obyvateľov, ale aj poslancov či aktivistov, dá sa polemizovať o ich motivácii, niektorí to myslia úprimne a ide im o pragmatické riešenia, iní sa do nej zapájajú z menej nezištných dôvodov. „Je veľmi jednoduché len hovoriť svoj názor a vynášať súdy bez znalosti veci, ťažšie je hľadať riešenia, dodržiavať zákony a prevziať za svoje rozhodnutia aj zodpovednosť,“ uzatvára Vladimír Bajan.

Foto zdroj: http://www.domino.vigroup.sk/galeria/

web od 2day