Verejná prezentácia k riešeniu centrálnej rozvojovej osi Petržalky – 24. apríl 2014

Samospráva hlavného mesta SR Bratislavy zverejnila na svojej webovej stránke informáciu o vyhodnotení urbanistickej súťaže návrhov na riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan pokladá za dôležité v tejto veci informovať verejnosť, preto spolu s jedným z autorov Ing. arch. Bohumilom Kováčom, PhD. pozývajú Petržalčanov na verejnú prezentáciu víťazného návrhu, ktorú mestská časť organizuje vo štvrtok 24. apríla 2014 o 17,00 hod. v CC Centre na Jiráskovej 3.

Samospráva hlavného mesta SR Bratislavy na svojej webovej stránke uvádza „Pri riešení centrálnej osi Petržalky ide o územie, ktorým bude v budúcnosti viesť nosný systém mestskej hromadnej dopravy a v dotknutom území sa dlhodobo pripravuje udržateľný rozvoj tejto lokality. Návrhy, ktoré postúpili do druhého kola na priame rokovacie konanie, vybrala deväťčlenná odborná porota spomedzi celkovo 15 odovzdaných návrhov. Výsledok súťaže sa stane podkladom na obstaranie urbanistickej štúdie a bude taktiež slúžiť na vypracovanie územných plánov zón podrobne regulujúcich budúci rozvoj dotknutého územia“. Viac informácií na webovej stránke mesta Bratislavy: http://bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11041800&p1=11049947. Porota určila ako najlepší návrh a prvú cenu udelila autorom Ing. arch. Bohumilovi Kováčovi, PhD., a Ing. Ladislavovi Benčekovi so spoluautormi Ing. Karolom Görnerom a Ing. arch. Luciou Štefancovou a spolupracovníkmi Ing. arch. Igorom Hianikom a Ing. arch. Nikolou Winkovou. Urbanistická súťaž – súťažné návrhy

Obrázok zdroj: www.bratislava.sk

web od 2day