Plavecký, zážitkový, detský bazén i saunový svet ponúkne petržalská plaváreň

Stavebné povolenie na prekládku kanalizácie v súvislosti so stavbou verejnej plavárne nadobudlo právoplatnosť. Spoločnosť Metrostav Slovakia preto požiadala Športové zariadenia Petržalky o odovzdanie staveniska, aby mohli začať s prvou etapou prác na stavbe plavárne pre Petržalčanov.

V pondelok 19. mája začal hlavný investorstavby – Športové zariadenia Petržalky, s.r.o. – vyzývať obyvateľov dotknutej lokality, aby si z parkoviska preparkovali svoje motorové vozidlá na dočasne sprístupnenú spevnenú plochu pri skateparku. Oznam o vyprataní parkoviska, ktoré bude súčasťou staveniska, zaslal aj správcom okolitých bytových domov, ktorí ho zverejnia na informačných tabuliach. Na preparkovanie majú obyvatelia celé tri dni. Vozidlá, ktoré na parkovisku ostanú, budú následne bezplatne odtiahnuté zmluvnou spoločnosťou.

Plaváreň, ktorá vyrastie na priestranstve medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou bude mať 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén, whirlpool pre relax v horúcej vode, saunový svet, soláriá a aj možnosť malého občerstvenia. Denná kapacita plavárne bude 640 návštevníkov. Samospráva, po verejnej prezentácii zámeru postaviť na území Petržalky plaváreň na jar minulého roka, vyšla v ústrety obyvateľom okolitých obytných domov aj tým, že vzduchotechniku otočila smerom od obytnej časti a tobogan integrovala do budovy, aby minimalizovala úroveň hluku spojenú s budúcou prevádzkou plavárne.

Na budovu plavárne ako aj spevnené plochy a komunikácie vydal stavebný úrad povolenia, ktorým ešte beží odvolacia lehota. Po nadobudnutí právoplatnosti oboch povolení bude spoločnosť Metrostav Slovakia plynule pokračovať v stavebných prácach. S úspešným uchádzačom verejného obstarávania podpísala spoločnosť Športové zariadenia Petržalky zmluvu o dielo s lehotou výstavby 10 mesiacov. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác a kolaudácie plavárne je stanovený apríl 2015. Spoločnosť Športové zariadenia Petržalky vznikla v súvislosti so zámerom petržalskej samosprávy realizovať výstavbu komunálnej plavárne ako aj za účelom správy a efektívneho využívania športovísk a športových plôch v mestskej časti.

web od 2day