V Petržalke pribudne knižnica rodinného typu

V septembri minulého roku otvoril starosta Petržalky Vladimír Bajan spolu s riaditeľkou knižnice Katarínou Bergerovou nové priestory detskej pobočky na Základnej škole Dudova 2. Tento rok plánuje mestská časť odovzdať ďalšiu pobočku knižnice na Základnej škole Turnianska 10, ktorá však bude slúžiť nielen žiakom ale aj ich súrodencom, rodičom a starým rodičom.

Pobočku plánuje Miestna knižnica Petržalka otvoriť už začiatkom októbra. V súčasnosti pracovníci zmluvnej firmy intenzívne pracujú na rekonštrukcii priestorov v objekte Základnej školy na Turnianskej ulici, kam sa následne nasťahuje viac ako 22 tisíc knižných titulov. Pobočka knižnice rodinného typu ponúkne rozšírenie a skvalitnenie služieb obyvateľom Petržalky. Situovaná je v bočnom trakte základnej školy, má samostatný vchod a počíta sa aj s vonkajšou oddychovou zónou. „Cieľom zriadenia pobočky rodinného typu bolo vytvorenie ďalšej možnosti trávenia voľného času petržalských detí spojené so získavaním informácií, voľnočasovým vzdelávaním ale aj rodinným relaxom pri knihách, výstavách či literárnych podujatiach. Aj to sú dôvody na budovanie nových priestorov, ktoré spĺňajú súčasné požiadavky na moderné a efektívne spôsoby využitia voľného času Petržalčanov“, zdôvodnil budovanie ďalšej pobočky starosta Vladimír Bajan.

Nové priestory sú rozdelené na menší študijný a počítačový sektor pre verejnosť a samostatný priestor pre oddych a relax s možnosťou čítania, hrania spoločenských hier ale aj video a DVD projekcie. Bonusom pobočky bude závesný výstavný systém, ktorý bude slúžiť k realizácii výstav určených nielen školám ale aj verejnosti. „Do novozriadenej pobočky premiestnime knižný fond malej detskej knižnice z Lietavskej 14, ktorá už nespĺňala základné štandardy a normy. Detské knihy doplníme o literatúru pre staršiu mládež a dospelých. Taktiež rozšírime ponuku o ďalšie služby pre všetky vekové kategórie“, povedala riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka Katarína Bergerová a dodala, že otvorená bude po celý rok, a to denne od pondelka do piatka.

IMG_4064 IMG_4067 IMG_4069

IMG_4070 IMG_4072 IMG_4079

web od 2day