V súvislosti s valom zeminy začal stavebný úrad konanie o uložení pokuty

Petržalský stavebný úrad začal konanie o uložení pokuty voči hlavnému mestu SR Bratislava v súvislosti s valom zeminy na námestí Hraničiarov. Umiestnenie a podmienky skladovania výkopovej zeminy sú totiž v rozpore s podmienkami územného rozhodnutia vydaného na stavbu „Nosný systém MHD Bratislava“.

 

Keďže mesto nereagovalo odstránením na výzvy zo strany mestskej časti a neodstránilo zeminu ani po rozhodnutí Okresného úradu, odboru starostlivosti o životné prostredie, pristúpil tunajší stavebný úrad k radikálnejšiemu kroku. „Ak samospráva nerešpektuje stavebný úrad, čo potom čakať od súkromných investorov a stavebníkov?“ komentuje situáciu starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Rovnako na výzvy a žiadosti o súčinnosť nereagoval ani Bratislavský samosprávny kraj, ktorý vydal stavebné povolenie na električkovú trať, zastávky, trolejové vedenia, napájacie vedenia, ovládanie výhybiek, obratisko. Konať malo aj samotné mesto, ktoré vydalo povolenie na rekonštrukciu a úpravu komunikácií, starý most, časť chodníkov pre chodcov a cyklistov a pod.

Petržalka je tak jediným z troch stavebných úradov, ktorý v danej veci koná a zastáva sa obyvateľov okolitých domov.

web od 2day