Petržalka podporuje šport vynovenými športoviskami pre staršiu mládež

Po tom, ako v uplynulých mesiacoch samospráva v Petržalke zrekonštruovala viaceré športoviská pre staršiu mládež, pokračuje v tejto aktivite aj ďalej.

V najbližších dňoch začne s obnovami ihrísk na Lachovej a na Ambroseho. Obe ihriská dostanú nový asfaltový povrch, následne nové značenie čiar pre basketbal a samospráva tiež opraví zničené basketbalové koše. Na ihrisku na Lachovej mestská časť ďalej opraví aj oporný múr a schodisko, na ktorom aj vybuduje rampu pre kočíky. Po ukončení týchto opráv bude Petržalka pokračovať s obnovami športovísk na Bzovíckej a neskôr na Belinského a Pečnianskej.
K veľkej zmene dochádza aj na ihrisku v areáli Základnej školy na Tupolevovej ulici, ktorý od jesene bude slúžiť verejnosti. Tam mestská časť aktuálne upravuje spevnenú plochu v rámci basketbalového a hádzanárskeho ihriska a demontuje starý mobiliár, ktorý začiatkom septembra nahradí nový v podobe lavičiek, smetných košov a stojanu na bicykle. V areáli pribudnú outdoorové fitnes prvky ako steper, či bicykel určený na cvičenie pre všetky vekové kategórie. Nasledovať bude výmena antuky na bežeckej dráhe za nový a moderný tartan.

V uplynulých mesiacoch už Petržalka obnovila ihriská na Medveďovej 32, Gessyovej 13, Hrobákovej 25/a, to ostatne menované vybrali Petržalčania v tomto roku v internetovom hlasovaní v tzv. participatívnom rozpočte (minulý rok vybrali ihrisko na Jasovskej 17). Samospráva ďalej pokračovala s obnovami dvoch športovísk na Budatínskej ulici (25 a 69) a Vyšehradskej 25. V minulom roku takto upravila športoviská na Bradáčovej 6, Jasovskej 17, Medveďovej 32, Topoľčianskej 20 a na Mánesovom nám. 4. A rok predtým (2012) športoviská na Romanovej 38 a Gwerkovej 24.

Na obnovu a revitalizáciu detských ihrísk a športovísk pre staršiu mládež vyčlenilo zastupiteľstvo na tento rok štvrť milióna eur. Okrem týchto opráv Petržalka investuje financie aj do opráv a rekonštrukcií budov školských zariadení, chodníkov, ciest a parkovísk ale aj do opravy kultúrneho domu Zrkadlový háj.

web od 2day