Obyvatelia Budatínskej ulice v Petržalke získali krajší vnútroblok

Upravené okolie bytových domov v okolí Budatínskej ulice dostali Petržalčania z tejto lokality od mestskej časti za aktívny prístup v internetovom hlasovaní.

Vnútroblok na Budatínskej 41-53 zmenil svoju tvár, upravila ho mestská časť Bratislava-Petržalka v uplynulých dňoch. Pomerne veľkú zelenú plochu ohraničujú bytové domy, areál Strednej zdravotnej školy a areál Slovenského zväzu sluchovo postihnutých. Mestská časť tu vysadila stĺpovitú sakuru, 195 kríkov, ktoré vytvárajú záhony o výmere takmer 80 m2, 41 trvaliek a okrasných tráv a celú plochu dotvorila štrkovými kamienkami o výmere viac ako 50 m2. Nová úprava tak vhodne doplnila stromy v okrajových častiach vnútrobloku, ktoré mestská časť vysadila vlani. Vtedy miestna samospráva do stromoradia popri oplotení školy vysadila 16 javorov, 2 sakury a 3 borovice. Vo vnútrobloku pracovníci z Petržalky osadili aj parkový mobiliár v podobe šiestich lavičiek a dvoch odpadkových košov. Do tejto úpravy Petržalka investovala celkovo sumu vo výške viac ako 4.250 eur.
Zmenu vnútrobloku si odhlasovali Petržalčania svojím aktívnym prístupom v internetovom hlasovaní v tzv. participatívnom rozpočte. Ten samospráva realizovala vo februári a okrem tejto úpravy si obyvatelia bratislavskej Petržalky vtedy odhlasovali aj revitalizáciu ihriska na Hrobákovej ulici a opravu schodiska na Námestí Hraničiarov. Oba spomínané záväzky voči obyvateľom už mestská časť splnila.

V septembri bude mestská časť s úpravami zelene pokračovať, najbližšie začne s revitalizáciou zelene na Bulíkovej ulici a následne na Medveďovej ulici. Okrem týchto väčších premien upraví aj tri predzáhradky vo vnútrobloku na Ambroseho a Ševčenkovej ulici.

Vnutroblok Budatinska pred upravou1 Vnutroblok Budatinska po uprave1
Úprava vnútrobloku na Budatínskej ulici, vľavo fotografie pred úpravou, vpravo po úprave.
Vnutroblok Budatinska pred upravou2 Vnutroblok Budatinska po uprave2

web od 2day