Aj petržalskí žiaci môžu trénovať zadarmo

Školská hokejbalová a hokejová liga vstúpila do tretieho ročníka. Do projektu je od septembra zapojených aj päť petržalských škôl. Na krátkej tlačovej konferencii na Základnej škole na Holíčskej ulici v Petržalke – spolu s Michalom Handzušom a Richardom Lintnerom – predstavili nového generálneho partnera, vďaka ktorému môže rozšíriť svoje pôsobenie aj na ďalšie školy.

Po mimoriadnych úspechoch slovenského hokeja sa zvýšil záujem nielen odbornej ale aj laickej verejnosti na výchove nových hokejových talentov a budovaní nových ihrísk a arén. Projekt Školskej hokejbalovej a hokejovej ligy – na už takmer štyridsiatich slovenských školách – ponúka tieto športy ako alternatívu trávenia voľného času detí a mládeže. „Počet pripojených základných škôl neustále rastie a je výborné, že aj napriek nedostatku hokejbalových a hokejových ihrísk si tieto športy nájdu cestu ku školákom, medzi ktorými sú dozaista aj veľké talenty“, povedal riaditeľ Inštitútu hokejových štúdií Peter Žifčák.

Po Spiši, Banskej Bystrici a Trenčíne rozšírili svoje aktivity aj na Petržalku, ktorú si zvolili aj vďaka tomu, že disponuje až šiestimi hokejbalovými ihriskami a v neposlednom rade sa tu nachádza zimný štadión. Od začiatku školského roka sa mohli žiaci druhého stupňa prihlásiť do tohto ambiciózneho projektu. Momentálne je do projektu zapojených 160 petržalských žiakov na piatich školách. Žiakom poskytuje Školská hokejbalová a hokejová liga kompletný výstroj, ktorý by si mnohí rodičia nemohli zo svojho rodinného rozpočtu dovoliť pre svoje deti zakúpiť. Projekt zabezpečuje taktiež profesionálne vedenie a tréning nielen „na suchu“ ale aj na ľadovej ploche. „Petržalka privíta a podporí akékoľvek športové aktivity, ktoré dajú deťom do rúk loptu či hokejku namiesto tabletu a súčasne ich vytiahnu von na naše zrekonštruované ihriská a športoviská“, pochválil cieľ projektu starosta Vladimír Bajan.

Projekt dlhodobo podporujú – nielen svojim menom ale aj finančne – hviezdy slovenského hokeja, Marián Hossa, Michal Handzuš a Richard Lintner. Po predstavení projektu predviedli tieto hokejové hviezdy vynikajúci exhibičný hokejbalový zápas na jednom z petržalských hokejbalových ihrísk, v ktorom si zahrali aj nadšení žiaci Základnej školy na Holíčskej.

202 203 IMG_0819

IMG_0836 IMG_0852 IMG_0858

web od 2day