Osobne si želám

Hoci nás obchodné centrá i média už od začiatku jesene ohurujú Vianočnými reklamami, skutočné čaro najkrajších sviatkov v roku nemôže byť o darčekoch. A už vôbec nie o povianočných výpredajoch. Nenechajme si tieto sviatky zobrať módnymi hitmi a vráťme sa k tomu, s čím toto obdobie spájame už od svojho detstva.
Vianoce nás však neposúvajú do detstva, ale do chvíľ, ktoré túžime prežívať a vychutnávať si v kruhu rodiny a najbližších. Teraz si viac ako inokedy uvedomujeme rýchlosť, ktorou žijeme a uponáhľanosť, ktorú akosi nedokážeme ubrzdiť. Nie je to ani tak o dobe, ani o spoločnosti. Je to o každom z nás, o našom prístupe k životu. O výnimočných hodnotách, ktoré si uvedomujeme vo výnimočných chvíľach. Vianoce nemôžu byť o nás, ale o tom, koľko toho vieme dávať iným.
Osobne si želám, aby nám toto čaro Vianoc zostalo čím dlhšie aj v novom roku. Osobne si želám, aby sme takýto neopakovateľný pocit domova mali v Petržalke celý rok. Môžeme si ho vytvoriť sami. Stačí, ak k tomu prispejeme každý svojimi schopnosťami a možnosťami. Zo všetkých síl sa budem snažiť, aby bol pocit domova najsilnejším a najpríjemnejším pocitom Petržalky.

Vladimír Bajan, starosta Petržalky

web od 2day