Navrhnite Osobnosť Petržalky 2015

Tenista Martin Kližan, velikán slovenského hereckého umenia Ladislav Chudík, dirigentka Bratislavského chlapčenského zboru Magdaléna Rovňáková, či olympijskí víťazi bratia Hochschornerovci, alebo básnik a textár Kamil Peteraj. Alebo ikona Radošinského naivného divadla Stano Štepka . Všetkých spája jedno, sú osobnosťami Petržalky a práve teraz dáva mestská časť širokej verejnosti možnosť navrhovať osobnosti Petržalky pre rok 2015.

Návrhy môžu predkladať neziskové združenia, organizácie, verejné či vzdelávacie inštitúcie, občianske spolky, ale aj samotní Petržalčania, a to do 30. apríla 2015. Návrh musí obsahovať: meno a priezvisko predkladateľa a jeho kontaktné údaje (telefonický, mailový), navrhovanú osobnosť, adresu, telefonický a mailový kontakt a krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti – v čom vidí navrhovateľ jej osobitný prínos pre rozvoj každodenného života v Petržalke, alebo čím výnimočným sa pričinila o rozvoj mestskej časti. Návrhy je možné zasielať v písomnej forme poštou na adresu Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka, odd. školstva, kultúry a športu, Kutlíkova 17, 852 14 Bratislava, doručiť osobne do podateľne miestneho úradu alebo poslať elektronicky na sona.kyselova@petrzalka.sk.
Oceňovanie osobností Petržalky patrí medzi tradičné podujatia petržalského festivalu Dni Petržalky, ktorý bude prebiehať od mája a jeho súčasťou budú mnohé rôzne celospoločenské, kultúrne, charitatívne i športové podujatia určené pre všetky vekové kategórie obyvateľov Petržalky a jej návštevníkov. Záverečný galaprogram sa uskutoční v sobotu 13. júna 2015 v areáli Závodiska, š.p.
Ocenenie tých, ktorí prispeli k rozvoju mestskej časti a natrvalo sa zapísali do jej histórie pripravuje petržalská samospráva v rámci Dní Petržalky od roku 1998. Toto prestížne ocenenie si doposiaľ prevzalo 103 osobností.

web od 2day