Krízový štáb je aj o prevencii

V priestoroch petržalského miestneho úradu sa dnes uskutočnilo rokovanie Krízového štábu mestskej časti. Rokovanie sa týkalo bilancie uplynulého roka a tiež preventívnych úloh na tento rok.

„Najlepšie je, keď ľudia ani nevedia, že nejaký krízový štáb existuje. Žiaľ nikto z nás nedokáže predpovedať povodne, alebo živelné pohromy. Najlepšie je ak neprídu, ale napriek tomu sme na ne pripravení. Presne o tomto bolo aj dnešné rokovanie na ktorom sme hodnotili aktivity za rok 2014 a tiež sme sa venovali prevencii pre tento rok,“ uviedol vedúci krízového štábu a prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik.

Témami dnešného rokovania, na ktorom sa zúčastnil aj zástupca starostu Ján Bučan, členovia krízového štábu z miestneho úradu, zástupcovia petržalských základných škôl, Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a lektori z Okresného úradu v Bratislave bolo plnenie úloh na úseku hospodárskej mobilizácie, na úseku obrany a tiež napríklad prehľad aktuálnych právnych noriem z tejto oblasti.

Krízový štáb ako výkonný orgán krízového riadenia, analyzuje riziká krízovej situácie, navrhuje opatrenia na jej riešenie a koordinuje činnosť záchranárskych a bezpečnostných zložiek v jeho pôsobnosti v období krízovej situácie. Pri svojej činnosti spolupracuje s Krízovým štábom Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy a Krízovým štábom Okresného v úradu Bratislave. Plní aj úlohy štábu civilnej ochrany, povodňovej komisie, evakuačnej komisie, komisie pre núdzové ubytovanie a stravovanie, komisie pre výdaj odberných oprávnení (nákupných preukazov a prídelových lístkov).

web od 2day