Ste na ťahu

Výbehy pre psov, detské ihriská, vnútrobloky, schodiská. O tom všetkom môžu od dnes rozhodovať Petržalčania v rámci Participatívneho rozpočtu. Ide o spôsob hlasovania verejnosti v ktorom si vyberajú z ponuky rôznych investícií. Vlani sa do verejného hlasovania zapojilo viac ako tisícšesťsto obyvateľov Petržalky. Vybrali si napríklad rekonštrukciu športoviska na Hrobákovej, kde bol obnovený asfaltový povrch v hokejbalovej časti aj v časti detského ihriska. Tiež tam opravili mantinely a záchrannú sieť nad nimi. V časti detského ihriska mestská časť opravila betónové bludisko, stolnotenisový stôl, basketbalový kôš a lavičky. Celková investícia vo výške viac ako 35 800 eur sa určite oplatila. Petržalčania v minuloročnom hlasovaní tiež rozhodli o oprave povrchu schodiskových stupňov na Námestí hraničiarov 13, a to v celkovej výške takmer 1 500 eur. Viac ako 4 200 eur bolo na základe verejného hlasovania využitých na úpravu vnútrobloku na Budatínskej. Pribudla stĺpovitá sakura a 195 kríkov, ktoré vytvorili záhony o výmere takmer 80 štvorcových metrov.

Petržalčanom sme aj v tomto roku ponúkli možnosti pomerne širokého výberu. Budem sa tešiť, ak sa do projektu zapojí čím viac obyvateľov, pretože teraz sú na ťahu,“ uviedol starosta Vladimír Bajan.

Petržalčania sú v rámci Participatívneho rozpočtu na ťahu formou účasti na hlasovaní o jednotlivých ponúkaných oblastiach. Všetky sú zverejnené v špeciálnej rubrike na web stránke Petržalky. Hlasovanie verejnosti začalo dnes a potrvá tri týždne. Mestská časť v tomto roku vyčlenila na Participatívny rozpočet čiastku prevyšujúcu 30 000 eur.

Pre hlasovanie kliknite na tento odkaz

web od 2day