Stovky podujatí pre tisícky návštevníkov

Presne takto by sa dala opísať aktivita Kultúrnych zariadení Petržalky, ktoré viacerými spôsobmi výrazne prispievajú k rozvoju kultúry v našej mestskej časti. V minulom roku podujatia kultúrne podujatia zaujali takmer 68 000 návštevníkov, pričom počet podujatí prekročil 1 000. Organizovanie kultúrnych podujatí je ponukou, ktorá v sebe musí skĺbiť kvalitu so záujmom návštevníkov. V minulom roku sa nám podarilo zorganizovať 1 000 podujatí, hoci sme pôvodne plánovali 800. Bol to úspech, ale nechceme sa orientovať len na počet, ale hlavne na kvalitu,“ konštatuje riaditeľ Kultúrnych zriadení Petržalky Peter Litomerický.

Petržalské kultúrne zariadenia v minulom roku organizovali okrem tradičných podujatí ako Dni Petržalky, Maškarný ples, Senior fest či Vianočné trhy aj sériu folklórnych predstavení súborov z takmer každého kúta Slovenska. Pripravili 150 filmových podujatí, XXII. ročník medzinárodného festivalu bluesovej hudby Livin‘ blues. Svoje miesto v rámci podujatí mali aj cestovateľské kluby, ktorých bolo 10. „Vo vymenovaní aktivít by sme mohli pokračovať ďalej, napríklad podujatiami pre deti, vážnou hudbou pre náročnejších hostí, alebo koncertmi populárnej hudby. Pre nás bol minulý rok náročný, ale ani v tomto roku neplánujeme poľaviť čo dokazujú doterajšie aktivity,“ hovorí riaditeľ.
Kultúrne zariadenia Petržalky na blížiacu sa letnú sezónu pripravujú viaceré atraktívne kultúrne podujatia rôzneho zamerania najmä pre deti. Denné letné tábory či kurzy, ale aj obľúbené sobotné tvorivé dielne a nedeľné divadielka pri detskom ihrisku v areáli hotela Bonbón.

KL 1

kL 2

web od 2day