Starosta menoval dve riaditeľky škôl do funkcie

Z dôvodu ukončenia funkčného obdobia vyhlásili dve petržalské školy v máji výberové konania na miesta riaditeľov MŠ Šustekova a ZŠ Gessayova. Návrhy výberových komisií boli zo strany starostu akceptované a na základe týchto skutočností dnes vymenoval úspešné uchádzačky do funkcií riaditeliek na ďalšie funkčné obdobie.

Mgr. Viera Šuleková svoje učiteľské poslanie začala vykonávať v roku 1972 v materskej škole v Liptovských Sliačoch. Od roku 1974 pôsobila už ako učiteľka v ZŠ v obci Liptovské Revúce, neskôr v Ružomberku. Jej profesijná kariéra je od roku 1986 úzko a pevne spojená s s našou mestskou časťou, zhodou okolností práve od roku 1986 s novovzniknutým 5. bratislavským okresom, do ktorého patrí aj Petržalka. V ZŠ Gessayova 2 začala najprv pôsobiť ako učiteľka, neskôr ako zástupkyňa riaditeľa. Svojim tvorivým a aktívnym pôsobením významne prispela k úspešnej realizácii projektu cezhraničnej spolupráce Bratislava-Kittsee, práve vďaka Mgr. Šulekovej cca 40 žiakov tejto školy úspešne ukončilo povinnú školskú dochádzku v Volksschule a Hauptschule v Kittsee. Od roku 2010, kedy nastúpila na post riaditeľky sa pod jej vedením škola ďalej úspešne rozvíjala, dosahovala a dosahuje výborné výsledky. Je to aj vďaka stabilizovanému pedagogickému kolektívu, vybudovaniu priateľskej a tvorivej klímy v škole, čo má pozitívny dopad na výsledky školy. Pod jej vedením škola dlhodobo dosahuje nadpriemerné výsledky v celoštátnom testovaní žiakov 9. ročníka, osobitne v slovenskom jazyku a literatúre a postupne aj v matematike. Mimoriadne výsledky dosahuje aj v práci s individuálne začlenenými žiakmi a veľkú iniciatívu a aktivitu venuje postupnému dobudovaniu materiálno-technického zabezpečenia výchovno-vzdelávacieho procesu, predovšetkým IKT technikou (dataprojektory, PC, notebooky), keramickými tabuľami, výškovo nastaviteľným žiackym nábytkom, a to vďaka jej iniciatíve aj z mimorozpočtových zdrojov. Výbornú prácu riaditeľky a celého pedagogického kolektívu školy mestská časť Bratislava-Petržalka ocenila titulom Škola roka 2012.

IMG_0486

Profesionálna kariéra pani Jany Mikušovej je dlhodobo spojená s Petržalkou, kde pôsobila od roku 1983 najprv ako učiteľka v MŠ Gessayova, potom v MŠ Šustekova a od roku 2010 vo funkcii riaditeľky v tejto škole. Pod jej vedením sa materská škola ďalej rozvíjala a aj v predchádzajúcom období dosahovala veľmi dobré výchovno-vzdelávacie výsledky. Škola realizovala množstvo projektov napr. Malí športovci, 132 výletov za poznaním, Naučme sa piť čistú vodu, Plavecká akadémia Šustekova, Beh Terryho Foxa, rozvíjajú veľmi úspešnú spoluprácu so ZŠ Pankúchova a Lachova, do ktorých následne deti prichádzajú na plnenie povinnej školskej dochádzky. Je jedinou materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti, ktorá aktívne spolupracuje aj so strednou školou, a to konkrétne s Gymnáziom na Pankúchovej 6, napríklad pri organizovaní podujatia Deň jablka. Úspešná je aj spolupráca s pobočkou Miestnej knižnice Petržalka na Furdekovej v rámci predčitateľskej gramotnosti. Pod vedením pani riaditeľky rozvíjala škola bohatú záujmovú činnosť, ktorú zabezpečujú predovšetkým pedagógovia a organizujú množstvo aktivít medzi nimi aj vo všeobecnosti netradičné a medzi deťmi mimoriadne obľúbené podujatia akými sú napr. ukážky výcviku psov pod názvom Pes v službách zákona, Malí múzejníci – návšteva múzea školstva a pedagogiky, ktoré sídli v Petržalke na Halovej ulici. V rámci edukačného procesu venujú veľkú pozornosť dopravnej výchove, organizujú spoločné podujatia Týždeň detskej radosti ako aj podujatia spoločné pre deti a rodičov pod názvom Deň rodiny. Pani Mikušová venovala a venuje mimoriadnu pozornosť ďalšiemu vzdelávaniu a odbornému rastu pedagogických zamestnancov školy a aj ona v rámci kontinuálneho vzdelávania absolvovala množstvo vzdelávacích aktivít, ktoré úspešne aplikovala do výchovno-vzdelávacej činnosti.

IMG_0478

web od 2day