Už od apríla zvýšime kapacity materskej školy o ďalších 40 miest

Mestská časť Bratislava-Petržalka stále pokračuje v rozširovaní kapacít materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Ako samospráva avizovala ešte v máji tohto roku, uchádzala sa o dotáciu v rámci projektu „Naša škôlka, náš kraj“. Dotáciu vo výške 5 500 eur poskytol Bratislavský samosprávny kraj a v súčasnosti prebieha rekonštrukcia voľných nebytových priestorov v Základnej škole na Gessayovej 2. Prebudovaním vzniknú dve triedy pre 40 detí. Prevádzka začne od 1. apríla 2016 po zaradení materskej školy do siete škôl a školských zariadení SR.

Petržalka tiež reagovala na výzvu Ministerstva školstva SR a požiadala o poskytnutie dotácie na rekonštrukciu objektu bývalej 7 triednej materskej školy na Vyšehradskej 17. Dotácia, ktorú získala vo výške 400 tisíc však nebude stačiť na rekonštrukciu a zvyšné prostriedky získa prostredníctvom úveru, ktorý na decembrovom zastupiteľstve schválili poslanci. Postupne sa začína prejavovať zvyšovanie kapacít – od roku 2008 sme zvýšili kapacity o 19 tried s počtom cca 390 miest (to sa rovná zriadeniu takmer 5 štvortriednych materských škôl).V školskom roku 2014/2015 sme otvárali 4 triedy pre MŠ Iľjušinova s počtom 88 detí (na ZŠ Tupolevova), 2 triedy pre MŠ Röntgenova s počtom 42 detí (na ZŠ Nobelovo námestie) a 1 triedu v MŠ Lachova s počtom 18 detí, ktorá vznikla prestavbou školníckeho bytu.

Napokon, treba zdôrazniť, že pri nastavovaní dotačnej schémy na rozširovanie kapacít, sme boli vo vládnom materiáli uvedení ako príklad dobrej praxe, nakoľko už v minulosti sme svojpomocne a veľmi efektívne riešili rozširovanie kapacít v materských školách a v nebytových priestoroch základných škôl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA bks2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

web od 2day