Rozhodnutie o divadle Jána Ďurovčíka sa odkladá

Poslanci miestneho zastupiteľstva mali rozhodovať o výstavbe moderného divadla, ktoré by chcel v Petržalke vybudovať známy choreograf Ján Ďurovčík. Rokovaniu predchádzala prezentácia zámeru muzikálového divadla pred petržalskými poslancami. Choreograf Ján Ďurovčík po nej vyhlásil, že napriek tomu, že si nie je vedomý žiadneho pochybenia, nemá záujem v tejto dobe, v tejto situácii, kedy sú stále otvorené otázky a pochybnosti zo strany poslancov ohľadom jeho zámeru a kedy necíti takpovediac celospoločenský záujem, do toho ísť. Je pripravený diskutovať s kýmkoľvek o čomkoľvek a necháva projekt k dispozícii.

Na základe tohto vyhlásenia a žiadosti Jána Ďurovčíka starosta Petržalky Vladimír Bajan odporučil nehlasovať o samotnom prenájme pozemku pre divadlo. Keďže si však naďalej myslí, že projekt je pre Petržalku vhodný a prospešný, a deklarovali to aj viacerí poslanci, navrhol hlasovať o uznesení, ktorým poslanci tento zámer privítajú, aby vyslali signál, že o takýto projekt je dobré zabojovať. Podobný návrh uznesenia navrhol aj zástupca starostu Michal Radosa. Napokon po diskusii ohľadom okolností daného projektu poslanci odhlasovali, že sú pripravení v rokovaniach pokračovať aj ďalej a chcú byť otvorení aj ďalším kultúrnym projektom, prípadne ďalším lokalitám, kde by ich bolo vhodné umiestniť.

Ján Ďurovčík je podľa vlastných slov pripravený a očakáva otázky, návrhy a pripomienky k svojmu projektu tak, aby sa k nemu mohli poslanci po lete vrátiť. Nevylučuje, že nebude rokovať aj s inými mestskými časťami, ale rozhodne sa napokon podľa podmienok, ktoré mu budú ponúknuté.

web od 2day