Galaprogram Dni Petržalky 2016

Petržalský festival, ktorý prebiehal počas piatich týždňov už od polovice mája veľkolepo zakončil sobotňajší galaprogram na Dostihovej dráhe.

Tá žila 18. júna rôznymi kultúrnymi vystúpeniami a koncertmi, ktoré zabávali až neuveriteľných 30 000 návštevníkov.

_MG_8218

Na svoje si prišli mladší i starší, športovo založení aj nadšenci hudby, umenia a tanca. Rôznorodý program zahrnul vystúpenia talentovaných žiakov z niekoľkých súborov. Stánky s umeleckými predmetmi lemovali promenádu na Dostihovej dráhe a návštevníci si mohli popri prezeraní vychutnať skvelé jedlo, ktoré zabezpečovalo niekoľko desiatok stánkov.

_MG_7579

Večer sa príjemné rodinné podujatie, ktorým Dni Petržalky bezpochybne sú, zmenilo na obrovský koncert viacerých interpretov. Ako prvý vystúpil Igor Kmeťo, po ktorom nasledovali hity Petra Nagya a po technickej prestávke svoje vystúpenie odpálil Polemic. Na záver zahrali Horkýže Slíže a po nich nasledovala ohromná laserová show doprevádzaná hudbou. Aj napriek technickým prekážkam, ktoré nastali pred vystúpením Polemicu dopadli koncerty všetkých kapiel vynikajúcu a účastníci festivalu prežili noc plnú zábavy.

_MG_8394 _MG_8754 _MG_9111

Počas piatich týždňov sme v rámci Dní Petržalky ocenili osobnosti Petržalky, ktoré prispeli k rozvoju mestskej časti a natrvalo sa zapísali do jej histórie. Deti oslávili svoj medzinárodný deň v Psom parku aj v Sade Janka Kráľa. Petržalskí seniori si zmerali svoje sily na 1. Športových hrách petržalských seniorov 2016, ktoré sa uskutočnili pod záštitou starostu Ing. Vladimíra Bajana. Na tomto športovom zápolení si svoje možnosti a sily overilo 47 športovcov v siedmich disciplínach. Tenisová škola Petržalka a ZŠ Nobelovo námestie spoločne usporiadali tenisový turnaj pre žiakov petržalských základných škôl. Na turnaji sa zúčastnilo 34 žiakov zo štyroch škôl. A samozrejme, nemohol chýbať ani Olympijský festival nádejí.

Ako každý festival, aj Dni Petržalky spájajú ľudí, starých priateľov a rodiny. Organizátori ako aj zástupcovia mestskej časti sa už tešia na pokračovanie v roku 2017.

web od 2day