Výstava Kolmý riečny breh

Na pobočke Miestnej knižnice Petržalka Prokofievova 5 nájdete už v týchto dňoch naozaj výbornú interaktívnu výstavu pre všetky prázdninujúce deti, ktoré chcú stráviť čas v knižnici a niečo nové sa dozvedieť, spoznať, vidieť, zahrať sa a zažiť. Výstava Kolmý riečny breh približuje život troch druhov vtákov – rybárika riečneho, včelárika zlatého a brehule hnedej. Poskytuje informácie o spôsobe života týchto druhov, o ohrození a obnove riečneho ekosystému, ktorý je ich životným prostredím, ako aj o opatreniach, pomocou ktorých môžeme pomôcť ich prežitiu v človekom narúšanej krajine.

Výstava je plná interaktícnych prvkov, pre malé aj väčšie deti. Hravým spôsobom sa dozvedajú, čo je to potravinový reťazec, čím a kým sú ohrozené tieto vzácne a užitočné vtáčiky, môžu nazrieť do ich hniezd, zahrať si zaujímavú hru o migrácii vtáčikov či naučiť sa niečo o separovaní odpoadu v elektronickej eko hre. Deťom vieme predviezť aj spôsob ako vzniká riečny breh, priblížime si jeho nestabilitu ale aj rôznorodosť.

Výstavu môžete navštíviť do 19. augusta. Naši knihovníci vás výstavou radi prevedú. Za spoluprácu ďakujeme BROZ- Bratislavské regionálne ochranárske združenie, s ktorými knižnica spolupracuje na podobných výstavách už niekoľko rokov.

Kolmý riečny breh

Kolmý riečny breh  Kolmý riečny breh  Kolmý riečny breh

Kolmý riečny breh  Kolmý riečny breh  Kolmý riečny breh

web od 2day