Petržalská plaváreň tesne pred otvorením

Už len hodiny zostávajú dovtedy, kým petržalskú plaváreň otvoria verejnosti. Presne 5. septembra privíta prvých návštevníkov. Predtým ale prežije zaťažkávacie skúšky.

Starosta Vladimír Bajan pozval ešte pred oficiálnym otvorením na prehliadku plavárne ostatných starostov bratislavských mestských častí. Niektorí z nich sa už dali počuť, že sa v Petržalke chcú inšpirovať.

Slávnostné otvorenie je naplánované na 23. augusta. Predpoludním sa pred plavárňou stretnú predstavitelia hlavného zhotoviteľa Metrostavu, ostatní dodávatelia, zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja a, samozrejme, aj petržalskí poslanci – súčasní, ale aj tí z predchádzajúceho volebného obdobia, ktorí majú nemalú zásluhu na tom, že plaváreň dnes stojí. Pochopiteľne nebude chýbať ani starosta Vladimír Bajan a ostatní predstavitelia petržalskej samosprávy.

Vzápätí po slávnostnom otvorení odštartuje test, ktorý by mal ukázať, či je plaváreň na svojich návštevníkov naozaj stopercentne pripravená, a aby aj odkryl prípadné slabé miesta, ktoré vedenie plavárne do 5. septembra odstráni. Petržalská samospráva vyzvala Petržalčanov, aby sa naň prihlásili tak, že zodpovedia na jednoduchú otázku.

Do testovania plavárne sa napokon prihlásilo až tisíc Petržalčanov, preto sa samospráva rozhodla vyžrebovať namiesto 150 až 300 obyvateľov, ktorí počas troch dní (každý deň 100) preveria pripravenosť plavárne.

O návštevníkov plavárne sa bude počas ich pobytu starať 25 ľudí. Plaváreň bude otvorená v pracovné dni od 6.00 do 22.00 h a cez víkendy od 8.00 do 20.00 h.

Čo na plavárni nájdete?
• k dispozícii je 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén, tobogan, whirlpool pre relax v horúcej vode, saunový svet a sauny;
• denná kapacita plavárne je približne 600 návštevníkov.

IMG_1841 IMG_1861 IMG_1867

web od 2day