Príďte si zašportovať do Sadu J. Kráľa!

V nedeľu 11. septembra 2016 sa v Sade Janka Kráľa bude konať najväčšie športové podujatie na Slovensku v rámci Európskeho týždňa športu. Po úspešnom prvom ročníku sa tak Bratislava opäť zapojí do týždňa plného športu a zdravého životného štýlu. Spoznajte a vyskúšajte si viac ako 50 športových aktivít počas jediného dňa v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa.

Začiatkom septembra sa môžeme tešiť na druhý ročník Európskeho týždňa športu. Európska komisia ho vyhlásila s cieľom propagovať pohyb, šport a zdravý životný štýl. Výsledky posledných prieskumov Eurobarometra totiž ukázali, že takmer všetci Európania sa športu venujú veľmi málo alebo vôbec. Všetky podujatia a aktivity počas tohto týždňa športu sú zamerané na širokú verejnosť – bez ohľadu na pohlavie, vek, športové zručnosti alebo akýkoľvek hendikep.

Európsky týždeň športu zasiahne celú Európu a Slovensko nebude výnimkou. Najväčším podujatím bude opäť podujatie BRATISLAVA, ŠPORTUJÚCE MESTO. Počas druhej septembrovej nedele si bude môcť každý návštevník vyskúšať viac ako 50 športových aktivít, tréningov alebo exhibícií. A to všetko na území krásneho a mimoriadne obľúbeného Sadu Janka Kráľa. Už od desiatej hodiny budú pripravené desiatky športových stanovíšť, kde si počas celého dňa budete môcť vyskúšať rôzne aktivity, trenažéry alebo simulácie hry. Nezáleží, či prídete sami, s partiou kamarátov, rodinou, malými deťmi alebo starými rodičmi. Obrovské množstvo športových aktivít je zárukou, že si naozaj každý nájde to svoje. Okrem celodenných športových stanovíšť si budete môcť vyskúšať aj ukážkové tréningy pod vedením profesionálnych trénerov. Na vlastnej koži si tak vyskúšate tréning skutočných profesionálov – samozrejme prispôsobený širokej verejnosti.

Súčasťou podujatia bude aj zaujímavý sprievodný program, oddychová zóna alebo autogramiáda viacerých športových osobností a slovenských olympionikov. Nebudú chýbať ani stánky so zdravou výživou a bezplatný pitný režim pre všetkých. V rámci niekoľkých súťaží na podujatí budete mať taktiež možnosť získať skvelé ceny od našich partnerov a zúčastnených športových klubov.
Počas Európskeho týždňa športu prebehne aj veľká sprievodná školská súťaž pre základné a stredné školy z Bratislavského kraja. Cieľom tejto medziškolskej súťaže, realizovanej v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, je vytvoriť športovú činnosť za aktívnej účasti čo najväčšieho počtu žiakov, pedagógov, rodičov či kamarátov. Najúspešnejšie školy budú odmenené veľmi štedrými balíkmi športového vybavenia.

Podujatie sa uskutoční aj pod záštitou petržaslkého starostu Vladimíra Bajana. Neváhajte a príďte si zašportovať!
Viac informácií nájdete na webstránke podujatia.

banner_1920x1080

web od 2day