Prvý deň na plavárni

Bude nával, nebude? Prídu ľudia, neprídu? Takéto otázky si kládli pred 5. septembrom pracovníci petržalskej plavárne. Obavy boli zbytočné, už pred šiestou čakali na otvorenie prví plávaniachtiví návštevníci.

Predpoludním prišli najmä mamy s deťmi a seniori, popoludní pribúdalo „dospelákov“. Plaváreň prišli otestovať aj futbalisti FC Petržalka akadémia a veľmi si pochvaľovali. Večer po pol ôsmej ešte prichádzali ľudia, ktorým nebolo zaťažko kúpiť si lístok na 150 minút, hoci ho nemohli stihnúť využiť. Jednoducho chceli byť na plavárni až do samého konca. A – neboli sami. O pol deviatej bola plaváreň ešte takmer plná.

V prvý deň oficiálnej prevádzky si prišlo zaplávať alebo si len tak oddýchnuť v relaxačnom bazéne 200 ľudí. „Už som sa nevedela dočkať! S výstavbou plavárne som si užila aj prach, aj hluk, lebo bývam hneď vedľa, ale výsledok stojí za to! Určite budem patriť k ´štamgastom´,“ povedala jedna z návštevníčok. Najviac sa však vyšantili decká. Niektorým na sloníkovej kĺzačke musel pomôcť plavčík, no na všetkých bolo vidno, že si to užívajú. „Dcéru som odtiaľto vôbec nevedela dostať. Behala medzi bazénom a detským kútikom a nie a nie odísť,“ prezradila mladá mamička. Pochvaľovali si aj plavci. „Myslel som si, že v bazéne bude viac ľudí, ale bolo ich tak akurát , aby sa plávalo pohodlne. Aj teplota vody mi vyhovuje, je super, že sú tu ležadlá, aj pitné fontánky,“ vyslovil sa jeden z nich.

IMG_2322 IMG_2338 IMG_2344

web od 2day