V teplákoch takmer do rána

V sobotu, 22. októbra večer, sa do Domu kultúry Zrkadlový háj začali schádzať čudní ľudia. V teplákoch, baretkách, vo vyťahaných tričkách, niektoré dámy aj s červenými mašličkami vo vlasoch. Logá skupiny Lojzo ale čo-to napovedali.

Áno, opäť sa chystal Teplákový bál. Lojzovci na ňom oslávili svoje 34. narodeniny a zároveň už po štvrtý raz ocenili laureátov Petržalskej baretky. Porota tentoraz nestanovila žiadne poradie, ocenila kapely Pathetic Hypermarket Band, Plamene, Rasdalman a Slovenské biele akostné. V literárnej časti súťaže uspeli Adela Oravcová, Mário Polónyi, Rastislav Dalecký a Zdenka Kalčíková.

Ako každý bál, aj teplákový mal svoje predtancovanie. Úplne originálne. Postarala sa oň Komorná opera a samotní hostia, ktorí si zatancovali na lojzovský hit Na centrálnom trhovisku v opernom aranžmáne. A potom sa hralo, spievalo, hodovalo tak, ako sa na Teplákový bál patrí – s mastným chlebom s cibuľou, bielym baretkovým a červeným teplákovým vínom, ale predovšetkým s dobrou náladou. Postarali sa o ňu laureáti Petržalskej baretky, jej prví víťazi – skupina Pacipacifik, hostia z Čiech Yoyo Band a predovšetkým oslávenec – skupina Lojzo.

Parket praskal vo švíkoch, preto sa tancovalo aj pomedzi stoly, všetci si s lojzovcami nôtili známe texty a nechceli túto mimoriadne obľúbenú kapelu pustiť z pódia. Ale, bolo sa treba zmieriť s tým, že všetko má svoj koniec. Živých muzikantov vystriedala Oldies Disco. Peter Králka svojím výberom potešil úplne každého, navyše veľmi ochotne plnil hudobné želania hostí.

Zábava bola skutočne super, o čom svedčí, že parket sa nevyprázdnil až do poslednej minúty – teda do štvrtej minúty po štvrtej ráno, kedy bol oficiálny koniec Teplákového bálu.

web od 2day