… najmä veľa zdravia

Tieto slová boli mottom celého stretnutia petržalských seniorov. Dom kultúry Zrkadlový háj bol plný do posledného miestečka, zišlo sa tu 170 jubilantov, ktorí sa v týchto dňoch dožívajú 75 rokov a viac. Boli medzi nimi šiesti, ktorí oslávili už deväťdesiatku a dokonca aj jeden, ktorý má 95.

Stretnutie jubilantov, na ktorom sa gratuluje, znejú slová vďaky a úcty, má v Petržalke dlhoročnú tradíciu. Dvakrát za rok (pred letom a pred Vianocami) ho organizuje oddelenie sociálnych vecí MÚ. „Chcem sa vám poďakovať za to, ako ste svoje skúsenosti a lásku odovzdávali a stále odovzdávate ďalším generáciám, že vám nie je ľahostajné, kde a v akom prostredí žijete a neváhate priložiť ruku k dielu. Som rád, že žijete práve v Petržalke. Teším sa ale, že seniori, a špeciálne tí naši, petržalskí, rozhodne dnes nepatria do starého železa, že im vitalitu a chuť do života môžu závidieť aj oveľa mladší. Všetkým vám z celého srdca želám najmä veľa, veľa zdravia, veľa radosti zo života a zo svojich najbližších,“ povedal na stretnutí petržalský starosta Vladimír Bajan.

Medzi gratulantmi nechýbali ani poslankyne Oľga Adamčiaková a Ivana Antošová a vedúca oddelenia sociálnych vecí Alena Halčáková. O dobrú náladu sa postarala skupina Eva Band, mimochodom zložená tiež zo senioriek.

dscn9216 dscn9220 dscn9225

web od 2day