Petržalka odstraňuje ďalšie vraky

Napriek tomu, že zákon posunul termín výzvy na odstránenie nepojazdného vozidla z 30 na 60 dní, mestská časť Petržalka len za posledný týždeň odstránila Ďalšie štyri vraky.

Konkrétne išlo o autá na Topoľčianskej 8, Zadunajskej 1, Ševčenkovej 3 a Gwerkovej 27. Tento týždeň odstráni ďalšie vozidlo. „Som smutný, že namiesto toho, aby nám legislatíva pri odstraňovaní vrakov pomáhala, tak tento aj tak zdĺhavý proces ešte zbytočne brzdí,“ hovorí petržalský starosta Vladimír Bajan. „Pri akútnom nedostatku parkovacích miest v Petržalke je pre nás každé miesto vzácne, preto vždy netrpezlivo čakáme na skončenie zákonných lehôt, aby sme vraky mohli okamžite odstrániť,“ dodal starosta.

Obyvatelia mestskej časti Bratislava-Petržalka v prípade, že registrujú vo svojom okolí dlhodobo odstavené vozidlá, môžu sa obrátiť na miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka. Na internetovej stránke si následne môžu skontrolovať, v akom štádiu riešenia je nimi nahlásené vozidlo. Ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť priamo na vozidlo umiestni výzvu na odstránenie vozidla so šesťdesiat dňovou lehotou. V prípade, že v tejto lehote nedôjde k náprave stavu vozidla alebo jeho odstráneniu, mestská časť zabezpečí jeho odstránenie.

Často sa ale na parkoviskách stretávame s prípadmi, keď vozidlo tabuľku s evidenčným číslom má, ale je viditeľne spustnuté, má neplatnú nálepku o vykonaní technickej a emisnej kontroly a je zjavné, že vozidlo je dlhodobo nepoužívané. V tomto prípade je proces odstraňovania zdĺhavejší, nakoľko často ide o prípady, kedy sa vlastníkovi nedá doručiť poštová zásielka s výzvou na odstránenie, prípadne vozidlo je predmetom dedičského konania, či je zaťažené exekúciou, čo celý proces značne komplikuje, predlžuje a v krajnom prípade celkom znemožňuje.

web od 2day