Iskra, vášeň, temperament

Virtuózni Cigánski Diabli a tanečný majster Totti Ovidius so svojím súborom z Rumunska prídu už tento štvrtok predstaviť Petržalčanom rytmus horúcejší než samotné peklo!

CIGÁNSKI DIABLI odohrali počas svojej dvadsaťšesťročnej histórie množstvo nezabudnuteľných koncertov. Sprevádzali domáce hviezdy ako Katku Knechtovú, skupinu Desmod, aj zahraničných hostí – husľového virtuóza Jaroslava Svěceného či rakúskeho klaviristu Paula Gulda a pre svojich fanúšikov pripravili mnohé veľkolepé projekty – ten posledný Carmen žne úspech v bratislavskom SND.
Petržalský DK Zrkadlový háj bude dejiskom významného spojenia medzi zoskupením CIGÁNSKI DIABLI a rumunským tanečným súborom GYPSY DANCE pod vedením TOTTIHO OVIDIA. Tento skúsený tanečník spolupracuje s poprednými európskymi divadlami ako napr. Teatro dell´Opera di Roma, Opera de Lyon a jeho účinkovanie v svetoznámom Cirque du Soleil mali možnosť vzhliadnuť aj fanúšikovia tohto slnečného cirkusu pri jeho bratislavskej návšteve.

Cigánski Diabli sú na Slovensku priekopníkmi v prezentovaní rómskej kultúry. Ich temperament, vášeň a odborný pohľad vzbudzuje obdiv i uznanie širokej aj odbornej verejnosti. Patria k našim najvyťaženejším súborom a minulý rok nás reprezentovali vo Fínsku aj v ďalekej Číne. Ich charakteristickým znakom je virtuozita, do ktorej vnášajú svoj rómsky pôvod a osobnú charizmu. Skladby v takomto podaní sú úprimné, autentické a dokážu vznietiť oheň v duši každého milovníka vášnivej hudby.

web od 2day