Petržalskí prváci a druháci boli opäť v pohybe

Už 8. ročníkom pokračoval úspešný projekt mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 21. apríla 2017 si zmerali sily žiaci 1. a 2. ročníkov z 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka a Rusoviec. Tentoraz sa na stretnutí zúčastnilo 144 žiakov. V športovej hale na Prokofievovej ulici vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiach a hrách. O obľube stretnutí žiakov z projektu Petržalka v pohybe svedčí aj to, že požiadaviek na účasť spomedzi žiakov bolo ďaleko viac na každej škole, ako ich mohli organizátori z oddelenia školstva a športu Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petzržalka prijať.

Už od prvej triedy sa žiaci pravidelne pripravujú v krúžkoch pohybovej prípravy na jednotlivých školách a už ôsmy rok sa pravidelne stretávajú na podujatiach projektu Petržalka v pohybe. To hovorí samo za seba o ich nadšení pre pohyb, šport a hry.

Do organizácie podujatia sa šiesty rok zapojilo aj občianske združenie Zober loptu, nie drogy, ktoré venovalo každému družstvu farebné tričká, vďaka ktorým celá plocha športovej haly zakvitla ako jarná lúka. Podujatie podporila aj Európska únia cez projekt Sport 4 Citizens a pri organizácii podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali členovia školského športového klubu BSC Bratislava. Veľkonočné stretnutie sa s blížiacou jarou nieslo vo veselej atmosfére. Žiaci a ich pedagógovia odchádzali spokojní a s plnou náručou krásnych zážitkov a sladkými odmenami, ktoré si určte zaslúžili za svoje snaživé športové výkony, nadšenie a elán, s ktorým po celý čas súťažili.


!

web od 2day