13. ročník celoslovenskej zbierky pomôže deťom na Ukrajine

Aj tento rok organizuje Slovenský výbor pre UNICEF verejnú zbierku Týždeň modrého gombíka. Finančné prostriedky, ktoré v trinástom ročníku zbierky vyzbierajú, sa rozhodli venovať na pomoc deťom na Ukrajine. Zbierka sa bude vykonávať na celom území Slovenskej republiky v dňoch 15. – 21.5.2017 zbieraním príspevkov do prenosných pokladničiek s logom UNICEF s pomocou našich dobrovoľníkov.

Ozbrojený konflikt vypukol na východe Ukrajiny ešte v roku 2014. Situácia v Doneckej a Luhanskej oblasti je stále vážna a nestála napriek podpisu viacerých dohôd, v ktorých sa jednotlivé strany dohodli na zložení zbraní. Následky konfliktu sú veľmi citeľné aj v širokom páse okolo týchto dvoch regiónov. V súčasnosti kríza ovplyvňuje 3,8 milióna obyvateľov krajiny, z toho 1 milión detí. Obzvlášť ťažká je táto situácia práve pre deti – mnohé rodiny sa stretávajú s obrovskými ťažkosťami, museli sa už niekoľkokrát sťahovať, míňajú sa im finančné zdroje a strácajú psychické schopnosti zvládať vzniknutú situáciu. V krajine je viac ako 1,6 milióna obyvateľov (z toho asi 222-tisíc detí) vnútorne vysídlených.

Deťom na Ukrajine, ktoré trpia v dôsledku ozbrojeného konfliktu, môžete pomôcť.

Tento rok bude možné darovať aj prostredníctvom online zbierky na portáli nadej.unicef.sk.

Zbierka Týždeň modrého gombíka 2017 bola povolená rozhodnutím Ministerstva vnútra SR číslo SVS-OVS2-2017/012777 a zapísaná do registra verejných zbierok pod registrovým číslom 000-2017-012777.

web od 2day