Úprava rozpočtu

Miestne zastupiteľstvo včera schválili aj úpravy v rozpočte. Celkové hospodárenie mestskej časti za rok 2016 vykazuje prebytok zhruba 1milión 600-tisíc eur. Tento prebytok je výsledkom efektívnejšieho narábania s financiami a skutočnosťou, že niektoré projekty, ktoré boli v rozpočte naplánované na r. 2016 sa začali realizovať až tento rok (napr. rekonštrukcia MŠ Vyšehradská, Jama a pod.).

S tým úzko súvisí aj fakt, že výdavky sa vlani čerpali na necelých 96 percent. Uznesením Miestneho zastupiteľstva bol schválený nielen rozpočet mestskej časti na rok 2017, ale zároveň aj poslanecké priority, ktoré budú zapracované do rozpočtu mestskej časti na rok 2017 po schválení prerozdelenia prebytku hospodárenia za rok 2016.

V závislosti od prijatých poslaneckých priorít sa použije nasledovne:

– na rekonštrukciu základných a materských škôl – 125 tis. €
– na realizáciu voľnočasového areálu športu JAMA – 50 tis. €
– na rekonštrukciu strechy Domu kultúry Zrkadlový háj – 200 tis. €.

Okrem uvedených priorít mestská časť navrhla použiť prostriedky rezervného fondu aj na výdavky spojené s rekonštrukciou komunikácií III. a IV. triedy v správe mestskej časti vo výške 250 000 €, na odstránenie havarijného stavu a likvidáciu škôd spôsobených prasknutím vodovodného potrubia v ZŠ Prokofievova vo výške 175 080 € a na spoluúčasť pri nákupe vozidla pre potreby seniorov (izotermické auto na rozvoz stravy) v sume 12 313 €.

web od 2day