Prijímanie detí do materských škôl pre školský rok 2013/2014

Oznam o termíne a podmienkach prijímania detí do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2013/2014

Termín prijímania detí do materských škôl:
V súlade s § 3 vyhlášky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z. sa prijímanie detí do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka uskutoční v termíne od 1. do 15. marca 2013.

Podmienky prijímania detí do materských škôl:
V zmysle § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov do materských škôl (ďalej len „MŠ“) v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka (ďalej „mestskej časti“) sa budú na základe žiadosti zákonných zástupcov detí prijímať:
a) deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou,
b) 5-6 ročné deti, ktoré majú v nasledujúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku,
c) 3-ročné deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky do 31. 08. 2013 a staršie deti.

V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sa budú na základe žiadosti zákonných zástupcov detí prednostne prijímať deti, ktorých obaja zákonní zástupcovia majú trvalé bydlisko v mestskej časti a budú spĺňať tieto podmienky:
a) deti s odloženou povinnou školskou,
b) 5-6 ročné deti, ktoré majú v nasledujúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku,
c) 3-ročné deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky do 31. 08. 2013 a staršie deti,
d) deti oboch zamestnaných zákonných zástupcov, ktoré spĺňajú podmienky uvedené pod písmenami a) až c),
e) deti z rodín vo vážnych rodinných situáciách,
f) súrodenci už umiestnených detí v MŠ, ktoré spĺňajú podmienky uvedené pod písmenami a) až c),
g) v prípade, že budú umiestnené všetky deti s trvalým bydliskom v mestskej časti, budú môcť byť prijaté deti zákonných zástupcov s prechodným bydliskom v mestskej časti.

Do bežných tried alebo do špeciálnych tried v MŠ možno prihlásiť i dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami s trvalým bydliskom v mestskej časti (ľahko mentálne, zmyslovo alebo telesne postihnuté, s narušenou komunikačnou schopnosťou, deti s poruchami správania do MŠ Turnianska, deti s autizmom do MŠ Iľjušinova, deti s poruchami výživy do MŠ Pifflova). V tomto prípade zákonní zástupcovia predložia okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a aj vyjadrenie centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie alebo centra špeciálno-pedagogického poradenstva, ktoré sú zaradené do siete školských zariadení SR.

Pri prijímaní detí zákonní zástupcovia detí povinne predložia:

Pri podávaní žiadosti o prijatie dieťaťa žiadame zákonných zástupcov podať žiadosť len na jednu vybranú MŠ. Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie oznámi riaditeľka MŠ zákonným zástupcom detí najneskôr do 30. 04. 2013.
Bližšie informácie k prijímaniu detí do MŠ poskytne zákonným zástupcom detí v každej MŠ riaditeľka MŠ alebo jej zástupkyňa.

Vladimír B a j a n
starosta

web od 2day