Spoznajte Veľký Draždiak prostredníctvom štyroch tematických prechádzok

Augustové štvrtky budú patriť spoznávaniu Veľkého Draždiaka.

Už 12. augusta o 17:30 začne prvá zo série tematických prechádzok Veľkým Draždiakom, na ktorej sa budú môcť návštevníci jazera dozvedieť zaujímavé informácie o miestnej biodiverzite, význame vody, či histórii “Šutrovky.“

Prechádzkou bude obyvateľov sprevádzať Mgr. Ján Kaľavský zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy v Bratislave. Miestom stretnutia je detské ihrisko pri Draždiaku.

Veľký Draždiak patrí k najnavštevovanejším športovo-rekreačným lokalitám v Petržalke. Štrkové jazero je svojou polohou a možnosťami obľúbeným miestom pre všetky vekové kategórie. Mestská časť Bratislava-Petržalka sa preto rozhodla augustové štvrtky spríjemniť návštevníkom Veľkého Draždiaka náučnými prechádzkami.

Od 12.8. (vrátane) budú štvrtky venované na Veľkom Draždiaku téme, s ktorou sa jazero spája. Viac informácií nájdete na našom Facebooku.

Prvá štvrtková prednáška bude zameraná na tému vtáctva, druhá sa bude venovať významu vody a životu v nej. Na tretej prednáške sa záujemcovia dozvedia zaujímavosti o zeleni okolo nás a na poslednej zaznejú informácie o histórii Draždiaka.

„Touto cestou chceme priblížiť Petržalčanom význam Veľkého Draždiaka a oboznámiť ich s faunou a flórou, ktorá je pre naše jazero neodmysliteľná. Prechádzky budú začínať vždy od 17:30. V budúcnosti by sme chceli realizovať aj ďalšie poznávacie prechádzky, ktorými by sme priblížili všetkým záujemcom významné prírodné bohatstvo Petržalky,“ uvádza zástupkyňa starostu Petržalky Jana Hrehorová a zároveň dodáva, že tieto aktivity sú súčasťou projektu Spoločne EKO.

Na každej prednáške bude prednášať hosť, ktorý je odborníkom na danú oblasť. Bližšie informácie prinesie mestská časť prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí.

web od 2day