Začal sa zápis do verejných materských škôl v Petržalke

Na čo nezabudnúť, radí odborníčka na predprimárne a primárne vzdelávanie.

Je to tu, milí rodičia malkáčov. Prišiel máj a spolu s ním i čas zápisov vašich ratolestí do škôlok. Aj vám sa zdá, že deti starnú naozaj akosi prirýchlo?

Ak ste si to doteraz nestihli uvedomiť, čas máte od UTORKA 2. DO PIATKA 5. MÁJA. Práve počas týchto štyroch dní budú totiž v 27 materských školách v správe mestskej časti Bratislava-Petr žalka prebiehať zápisy.

V súvislosti s nimi sa vám istotne vynára množstvo otázok. Napríklad, koľko žiadostí o prijatie vášho dieťaťa na predprimárne vzdelávanie môžete podať, ktoré tlačivá treba vyplniť alebo čo znamená spádová príslušnosť?

V snahe pomôcť vám lepšie sa v problematike zorientovať a uľahčiť tak vám i malým Petržalčatám nástup do škôlky, sme pre vás pripravili malý ťahák vo forme videa.

Odpovede nielen na vyššie uvedené otázky prezradí naša kolegyňa a odborníčka na predprimárne a primárne vzdelávanie Katarína Brťková.

A v prípade, že potrebujete vedieť ešte o čosi viac, neváhajte sa obrátiť na našich šikovných zamestnancov a zamestnankyne z oddelenia školstva Miestneho úradu Petržalka, ktorí vám vždy ochotne a radi pomôžu.

Takisto pripomíname, že žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie musia zákonní zástupcovia detí doručiť riaditeľke vybranej škôlky osobne alebo poštou.

Potrebné tlačivo je dostupné na webe PETRZALKA.sk/tlaciva a rovnako na webových sídlach jednotlivých materských škôl.

Tak hor sa na zápis! Už teraz sa spoločne s učiteľkami, tetami kuchárkami i ďalšími zamestnancami tešíme na nové zoznámenia s našimi budúcimi škôlkarmi.

#petrzalkazije

web od 2day