Reťaz skúseností – most generácií vonia aj medovníkmi

Po tom, ako minulý týždeň seniori z denného centra na Osuského ulici piekli voňavé vianočné medovníčky s deťmi zo základnej školy a materskej školy na Gessayovej  ulici, rozhodli sa škôlkarov navštíviť opäť. Vo štvrtok 13. decembra, medzi 15. a 17. hodinou všetci spolu medovníčky ozdobia, aby sa najmenší petržalskí cukrári mohli pochváliť doma rodičom a  skrášliť vlastnými dobrotami štedrovečerný stôl.

Aj toto pracovno-priateľské stretnutie sa uskutoční v rámci veľkého petržalského projektu Reťaz skúseností – most generácií, ktorý počas roku 2012 mestská časť Petržalka realizuje za finančnej podpory Nadácie Orange.  

„Za ten rok sme si vytvorili taký dobrý vzťah.  Zlaté baby tie naše seniorky. Sú veľmi šikovné a niektorých možno občas treba aj tak trochu “potlačiť“, aby nezleniveli. Takže  cítime, že to celé malo význam. Vidíme na senioroch, že sa tešia z našich detí vždy, keď prídu. Posunulo sa to celé do takého vzťahu, že nám to zostane aj na budúci rok“, povedala Oľga Ferenčíková- riaditeľka materskej školy na Gessayovej ulici, kde sa s  deťmi zajtra budú venovať aj tradíciám a prácam od Lucie do Vianoc, aby do domu prišlo zdravie a šťastie.

Ozdobovanie medovníčkov nie je posledným tohtoročným stretnutím najmladšej a najskúsenejšej generácie Petržalčanov. Materská škola na Gessayovej napríklad o týždeň pozýva svojich seniorov z Osuského aj na vianočnú besiedku detí za účasti rodičov.

Seniori z denného centra na Osuského naozaj majú kde svoje skúsenosti odovzdávať. Za to, že sa podelili o recepty starých mám so žiakmi základnej školy na Gessayovej ulici, tí ich na oplátku pozvali v stredu  19. decembra na Vianočnú akadémiu.

Fotogaléria projektu Reťaz skúseností – most generácií.

web od 2day