Petržalčania vianočné trhy uvítali

Petržalská samospráva sa tento rok rozhodla pre svojich obyvateľov zorganizovať vianočné trhy, ktoré aj do Petržalky priniesli vianočnú atmosféru pokoja a pohody. A ako ukázali výsledky ankety, ktorú petržalská samospráva pri tejto príležitosti zorganizovala, vianočné trhy v Petržalke by si aj budúci rok želalo takmer 90 %  ich návštevníkov.

„Mali sme malé obavy z konania vianočných trhov, ako to ľudia príjmu, pretože pred ich začiatkom sme dostali na úrad deväť podnetov od obyvateľov, že podujatie podobného druhu nechcú.  Aj preto sme sa rozhodli urobiť anketu a dať možnosť rozhodnúť Petržalčanom. Z jej výsledkov vieme povedať, že ľudia, práve naopak, by prijali viac stánkov, najmä s vianočným tovarom a viac hudobného programu aj v doobedňajších hodinách a to najmä počas víkendov,“ hodnotil prvé vianočné trhy v Petržalke jej starosta Vladimír Bajan, ktorý zo všetkých anketových lístkov vylosoval troch výhercov zaujímavých cien.  

V anketových lístkoch návštevníci trhov písali aj priania, ktoré Petržalke želajú. Petržalčania by jej pod stromček a do nového roka dali najmä viac parkovacích miest, viac peňazí do rozpočtu, zachovanie zelene, väčší dôraz na majiteľov psov, plaváreň, nové športoviská pre deti, ale aj električku do Petržalky, menej bezdomovcov a viac čistoty, viac smetných košov a parkov s lavičkami. 

„Z tých želaní je jasné, že obyvateľov trápia tie isté problémy ako aj nás, ktorí to môžeme ovplyvniť a posunúť o niečo ďalej. Riešením statickej dopravy sa veľmi podrobne zaoberáme, a v ďalšom období chceme vypísať súťaž na dodávateľa celého systému, keďže samospráva nemá peniaze potrebné na zabezpečenie rezidentského parkovania, alebo na výstavbu parkovacích domov. Viac peňazí do rozpočtu je krásne prianie, v tejto súvislosti ma mrzí neschválenie zmeny percenta tzv. solidarity, čo pre Petržalčanov znamená, že z ich peňazí ide ročne 640 tis. eur malým mestským častiam. Napriek tomu musím zdôrazniť, že Petržalka pristupuje k vynakladaniu verejných zdrojov veľmi zodpovedne, snaží sa šetriť výlučne na vlastných prevádzkových a mzdových nákladoch a nejde cestou zvyšovania daní. Pokračovať budeme aj v našich krokoch v oblasti životného prostredia, čistoty a poriadku. Som rád, že Petržalčanov môžem potešiť, pretože už v januári otvoríme zimný štadión určený verejnosti a v priebehu roku chceme dokončiť aj projekt plavárne.“ dopĺňa starosta Bajan.

web od 2day