Bodka za prvými Petržalskými vianočnými trhmi

Dnes popoludní na pôde Miestneho úradu starosta Vladimír Bajan privítal víťazky ankety, ktorú mestská časť Petržalka organizovala počas  prvých Petržalských vianočných trhov (6. 12. – 23. 12. 2012).  Víťazkami ankety, ktorým dnes starosta odovzdal spomienkové darčeky, sa stali Petržalčanky:  Viola Choreňová,  Mária Jamborová a  Blažena Orošová.  Skúsenosti z prvých trhov si vymenili aj na spoločnom stretnutí.  Pani Blažena  by privítala, keby pódium vianočných trhov patrilo aj mladým hudobným kapelám a pozitívne hodnotila aj veľký stan,  v ktorom návštevníci trhov našli útočisko počas nepriaznivého počasia. Pani  Viola sa prihovára za viac stánkov s vianočným sortimentom  a zákaz voľného pohybu psov a pani Mária uvítala veľkú vatru a navrhla organizovať  tu aj veľkonočné trhy.  

„Keďže sa chceme zlepšovať, spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Cením si záujem obyvateľov o anketu  a  verím, že aj pri iných príležitostiach sa Petržalčania aktívne zapoja do tematických ankiet, ktoré budeme zverejňovať napríklad aj na našej webovej stránke“, povedal starosta Vladimír Bajan.  

Respondenti v ankete vyjadrili záujem, aby sa z petržalských vianočných trhov stala tradícia, čím potvrdili zámer mestskej časti aj takouto formou utužovať a spájať petržalskú komunitu. Z ankety tiež vyplynulo, že obyvatelia okrem iného chcú, aby trhy boli otvorené už v predpoludňajšom čase, navrhujú viac predajných stánkov, kultúrny program  aj počas pracovného týždňa a cez víkend už aj predpoludním. Pri organizovaní prvých vianočných trhov mestská časť  nemala „veľké oči“ a pripravila ich komornejšie aj z toho dôvodu, že v blízkosti sa nachádzajú bytové domy.  Reakcie respondentov v ankete sa prikláňajú viac k väčším a dynamickejším trhom. „Nechceme robiť z Vianočných trhov druhé Dni Petržalky a budeme sa snažiť predsa len ich držať v komornejšom  a sviatočnom duchu, ale zohľadníme aj požiadavky Petržalčanov. Chceme doladiť  detaily a zabezpečiť napríklad  aj lepšie osvetlenie námestia. “, konštatoval starosta V. Bajan.

 

 

web od 2day