V Petržalke je na cestách snehu viac, tvrdia motoristi

Ani dnešný deň nebol – čo sa počasia týka – lepší než tie predošlé. Napriek snahe všetkých mechanizmov i ľudských kapacít Petržalka za týchto poveternostných podmienok nemá šancu mať v reálnom čase dokonale odhrnuté všetky zverené komunikácie.

Aj správcovia, ktorých neustále vyzývame, aby sa starali o tie chodníky, ktoré prináležia k ich nehnuteľnostiam, zisťujú, že akonáhle očistia jeden úsek, môžu začať odznova. Je to naozaj nekonečný kolobeh – keď po ceste prejde pluh, sneh sa nakopí na chodníkoch a tie sa – aj keď boli už očistené – opäť strácajú pod haldami nového snehu. Množstvá snehu spôsobujú, že sa vytvárajú akési mantinely, navyše sneh primŕza a fúka pomerne silný vietor a tým pádom je nepoužiteľná aj malá technika a nastupuje ručná práca našich pracovníkov.

Podľa ohlasov našich obyvateľov ale aj z našich vlastných zistení v teréne sa zdá, akoby hlavné cestné ťahy boli častejšie a dokonalejšie upravené v meste než v našej mestskej časti, preto starosta Petržalky Vladimír Bajan apeloval na zimný štáb mesta, aby si viac všímali aj cesty na pravom brehu Dunaja. Dostal prísľub, že v dnešný deň sa mechanizmy sústredia práve na Petržalku, keďže – podľa ich vlastných slov – práve tu nastal vraj najväčší spád snehu, keďže front postupuje od Maďarska…

Zverejnené telefónne čísla zimnej služby nie sú v porovnaní s predošlými rokmi tak bombardované nespokojnými Petržalčanmi, takže je zrejmé, že ľudia chápu súčasnú zložitú situáciu, napriek tomu sa snažíme naozaj robiť všetko pre jej upokojenie a opäť ich žiadame o trpezlivosť a pochopenie.

 

web od 2day