Mladé kapely v piatkových Music cluboch

Dom kultúry Lúky, 5., 12., 19. a 26. apríla vždy o 19.00 hod.

Piatkové MUSIC CLUBy v Petržalke sú pre všetkých, ktorí si radi pozrú mladé začínajúce kapely, ale aj klubových interpretov. Priestor a atmosféra hudobnej scény Domu kultúry Lúky je ako stvorená na prezentáciu rôznych experimentálnych hudobných štýlov. Nápad predstavovať začínajúce kapely vznikol v Petržalke na konci 90. rokov. Dom kultúry Lúky vpustil projektom Music club do svojich priestorov mladý vietor. Folkolvé, rockové, metalové, neskôr aj punkové a hip hopové koncerty si získali svoje publikum a pretrváva to až dodnes.

Hudobné večery v apríli zaplnia mladé kapely:

5.4.2013
Rapová freestylová kapela Saint – a.k.a. Filib Obrcian – nový objav, majster slova, live doprovod – gitara.
Ojedinelú skupinu vystihuje už jej názov 2 V 1, lebo ju tvorí pár, muž a žena, ktorí sú neustále spolu. Identita & Emo a ich doprovod DJ. Severin predvedú vlastnú rapovú freestylovú tvorbu.
A na záver kapela Hidden Road – Jaroslav Zigo, Kamil Stupavský, Marek Koleno a Sorizzo. 4 chalani tvoria túto mladú púchovskú kapelu a ako sami hovoria hrajú „divoký pop-punk-rock s prvkami osobitého folku a soundtracku“. V roku 2011 vydali svoj prvý album, hosťovali v rádiách a tv. Môžu sa pochváliť spoluprácou na videoklipoch, napríklad aj s Mariánom Čekovským.

12.4.2013
Bratislavská kapela, ktorá hrá tú najlepšiu hudbu – ultima funky nu pop – to je Shupito Presto v zložení: Norika – spev, Janeečko – gitara, Mio – basgitara, Majro – klávesy, Palo – bicie a Peťo – perkusie. A po nej príde na rad fusion trance rock v podadí kapely Cosmic Days ( Peter Bulík – gitara, Marcel Gulyáš – gitara, Tomáš Grečko – fujara, svedomie, Miloš Bulík – basa, Julián Ratica – bicie). Svoje skladby obohacujú fujarou, melodickými gitarami a občas aj tanečnou rytmikou – v skratke „investigatívny rock“.

19.4.2013
Femmes Fatales, číro dievčenská pop-rocková kapela z Bratislavy vznikla v roku 2007, už tradičným spôsobom, že sa dve baby stretli pri pive a rozhodli sa, že budú spolu hrať. Z prebratého repertoáru plynulo prešli k tvorbe vlastných skladieb a postupne priberali do kapely ďalšie členky až vznikol súčasný stav – Viktória Kochtová – spev, akustická gitara, Sandra Tatierska – spev, klávesy, tamburína, Ľubomíra Repková – spev, basgitara, Miroslava Čechová – sólo gitara, Ivet Mikolaiová – bicie, ex FF – Miroslava Benka – bicie. Ich hosťom bude Marta Hornyak – husle.
Po babách prídu na rad chalani v podobe bratislavskej rock-punkovej formácie Jolanin RozpaRock. Chalani začali neoficiálne fungovať v 2012 na súkromnej akcii so svojím prvým vlastným songom a setom rock-punkových coverov. O necelý rok sa a objavili koncertné príležitosti a kapela začala hrávať aj na akciách v rôznych bratislavských rockových „brlohoch“.
Chalani v zložení Seki Petrozza – gitara, spev, Maroš P. – basgitara, spev a Marek B. – bicie tvoria vlastné veci – protest songy, v ktorých sa textovo zameriavajú na veci alebo ľudí ktorí ich jemne povedané znepokojujú. Hrajú na gitarách značky Jolana!

26.4.2013
Kapelu Transylvánske Obedy dal v roku 2007 dohromady Gusto Horváth v rámci počiatočnej spolupráce s gitaristom Miškom Bystrickým a J. J. Tekelom . K nim sa pripojili ďalší hudobníci a speváčka. Rozšírením kapely o nových členov sa vyprofiloval aj ich štýl hrania, ktorý môžeme nazvať jazz rockové fusion. V aprílovom music clube budú hrať v zložení: Denis Gerhardt – keyboards, jokes, Jozef J. Tekel – saxophone, flute, Robert Fordinal – bass guitar, Gustaph Horvath – drums, idea leader, Jan Tanashi – percussion.

Hudbu YK2 tvoria pestré hudobné podklady vytvorené zo syntetizovaných zvukov, kreatívne spracovaných samplov a živých náhravok bicích nástrojov, ktoré dopĺňajú živé klávesy, gitara a basa – tzv. psychadelic art rock. Ján Ančic – aka Yank je hudobný skladateľ , dizajnér zvuku a hráč na klávesove nastroje. Jeho doménou sú syntezátory, pričom preferuje ich ako zdroj pre objavovanie nového zvukového spektra. Štefan Kostelný – aka Kostello pôsobí ako hudobný skladateľ, dizajnér zvuku a multiinštrumentalista v oblasti reklamnej tvorby, ale i v mnohých nekomerčných projektoch.

web od 2day