NOVÉ KNIHY V KNIŽNICI – marec 2013

Knihy pre deti a mládež:
Carle, E.: Nenásytná húsenička – leporelo pre najmenších o malej a stále hladnej húseničke s nádherným záverom.
Bicker,V.: Pod krídlami motýľa – detektívny triler pre mládež o rodinných tajomstvách, nezodpovedaných otázkach a strate milovanej sestry.
Jóriová,V.: Za múrom – fantazijný príbeh o pátraní Susan s priateľmi po zmiznutom otcovi, pričom sa ocitnú vo veľmi nebezpečnom svete Alagonit.
Wilkins, K.: Vlčie dieťa – dobrodružný príbeh zo série Akty R- Ripleyho záhady, kde špeciálne nadaní študenti unikátnej školy riešia rôzne záhady.
Harris, N.: Rytieri- cesta do minulosti – zábavná kniha pre menšie deti nás zavedie do minulosti na stredoveký hrad, plný zážitkov a informácií zo sveta rytierov.
Arnold, N.: Kladka, páka a iné stroje – interaktívny sprievodca jednoduchými strojmi a mechanizmami pre malých konštruktérov.
Moja prvá angličtina – ilustrovaná knižka pre deti, kde sa hravou formou zoznámia s užitočnými anglickými výrazmi.

Beletria pre dospelých:
Bryndza, R.: E-maily Coco Pinchardovej – príbeh štyridsiatničky zbierajúcej kúsky svojho rozbitého šťastia.
Holka, P.: Pokušenie – dojímavý príbeh s náhľadom do duše a myšlienok zrelého muža.
Moyesová, J.: Posledný list od milenca – spoločenský román, kde sa prelína ľúbostný príbeh dvoch žien plný vášne, nevery a straty.
Tatarka, D.: Navrávačky – podmanivé príbehy, autobiografická próza, precítenie reality, spomienky na mladosť a svojrázne názory autora.
Grisham, J.: Calico Joe – román o otcoch, synoch, odpustení a zmierení zo sveta zápasov americkej bejzbalovej ligy.
Parker, R. B: Neviditelné stopy: detektív Spencer vyšetruje vraždu mladej dievčiny zaškrtenej na večierku, plnom drog a sexuálnych orgií. Podozrivý je známy herec.

Odborná a populárno-náučná literatúra:
Arutunyan, A.: Putinovo tajomstvo – kniha vypovedá v čom spočíva jeho čaro, vzťah k štátnej moci, pravidlách, podnikateľských záujmoch a mýtoch, ktoré ho určujú.
Kalous, J.: Český a slovenský komunismus (1921-2011)- prezentácia pre odbornú verejnosť o výsledkoch výskumu aspektov histórie česk. a slov. komunizmu.
Brnula, Peter : Socíálna práca – dejiny , teórie a metódy.
Tesla, N.: Můj životopis a moje vynálezy – životopis najvýznamnejšieho vynálezcu všetkých čias.
Koprda, J.: Ako bolo na počiatku – chronologický prierez storočiami kresťanstva na Slovensku s dôrazom na misiu solúnskych bratov.
Gabura, J.: Teória rodiny a proces práce s rodinou – rodina je najdôležitejší článok spoločnosti.

web od 2day