Čistenie Chorvátskeho ramena a okolia LUDUSu – pridajte sa k nám!

Aj tento rok petržalská samospráva pripravila v piatok 26. apríla čistenie obľúbeného Chorvátskeho ramena, ktorého brehy a vody ukrývajú nejedno „prekvapenie“.

„Minulý rok sme vytiahli napríklad detský kočík, nemilo nás prekvapili aj novo osadené smetné koše.,“ zaspomínala vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu v Petržalke Jana Jecková na predmety vytiahnuté priamo z vody v Chorvátskom ramene. Túto dobrovoľnícku aktivitu organizuje petržalská samospráva už 17 rok po sebe. Jej cieľom je vyčistiť brehy ramena i jeho hladinu od rôznych nečistôt a odpadkov ako sú plastové a sklenené fľaše, igelitové vrecká, kusy oblečenia a pod., ktoré sa počas zimného obdobia nazbierajú a po roztopení snehu ich je nutné vyzbierať.

Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom miestnom úrade vedúcej oddelenia životného prostredia, a to elektronicky na adresu jana.jeckova@petrzalka.sk. Bezprostredné okolie Chorvátskeho ramena plánuje samospráva čistiť v úseku od premostenia Antolská po Mlynarovičovu ulicu. Zraz prihlásených účastníkov bude o 8.30 hod. na štyroch miestach:

  • most Antolská (premostenie v blízkosti hotela Bonbón),
  • pred bočných vchodom do Technopolu (od Chorvátskeho ramena),
  • pri premostení Jungmannova pri lávke (v blízkosti pizzérie Dominika),
  • pri graffiti stene na Bosákovej/Mlynarovičovej ul.

V prípade nepriaznivého počasia (niekoľkodňový hustý dážď pred podujatím, alebo intenzívny dážď v deň podujatia) sa čistenie ramena presunie na náhradný termín. Dobrovoľníkom odporúčame uzatvorenú obuv a oblečenie vhodné do terénu, nezabudnúť na pracovné rukavice ako aj prípravok proti kliešťom.

Chorvátske rameno - mapa Chorvátske rameno - mapa

web od 2day