Ukončujeme rekonštrukciu Ovsištského námestia

S prichádzajúcou jarou a prvými slnečnými lúčmi lákajúcimi k príjemnému posedeniu vonku pribudne pre Petržalčanov ďalšie miesto na príjemný oddych a relax so symbolom slnka. Ovsištské námestie privíta jar s novou príťažlivou tvárou.

„Rekonštrukcia Vlasteneckého námestia sa stretla s pozitívnym ohlasom u obyvateľov Petržalky. Aj preto sme sa rozhodli pokračovať vo vytváraní nových príležitostí na príjemné posedenie, prechádzky a stretnutia“, vysvetlil Vladimír Bajan rozhodnutie poslancov pokračovať v skrášľovaní Petržalky.
Pôvodný chodník nahradili štvorcové platne s hladkým povrchom a pribudli aj ďalšie spevnené plochy z prírodného kameňa a dlažby vo viacerých farbách. Mamičky s kočíkmi a seniori ocenia novú bezbariérovú rampu a 14 lavičiek. Prvky drobnej architektúry spolu s novou zeleňou dotvoria a zútulnia celé námestie. Ovsištské námestie čakajú posledné stavebné úpravy, ktoré budú ukončené tento týždeň. Následne prídu na rad záverečné sadovnícke práce, ktoré nebolo možné začať pre nepriazeň jarného počasia. Oddychovú časť námestia skrášlia tri dekoratívne fialovo kvitnúce dreviny a vždy zelené kríky, takže aj počas zimných mesiacov bude toto miesto pôsobiť príjemne. Samotné námestie v tvare obdĺžnika umožní vysadiť 20 väčších stromov v dvoch stromoradiach po okrajoch námestia. Esteticky celé námestie dotvoria pestré záhony nad oporným múrikom, kde budú rásť stovky kríkov s pestrofarebnými kvietkami.

Mestská časť Bratislava-Petržalka bude v postupnej revitalizácii a opravách vybraných zón pokračovať a ďalším v poradí bude námestie Hraničiarov. Jeho konkrétnu podobu majú už teraz v rukách mladí architekti Slovenskej technickej univerzity. Ich návrhy predstavíme obyvateľom už čoskoro na našej stránke a v Petržalských novinách.

Ovsištské námestie Ovsištské námestie Ovsištské námestie

web od 2day