Poznáme víťaza jubilejného ročníka Jarnej ceny Petržalky

V nedeľu sa v Petržalke opäť rozliehal dupot konských kopýt. Hlavným dostihom je každoročne Jarná cena Petržalky pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Pôvodne mala dostihová sezóna odštartovať v nedeľu 7. apríla, čo sa kvôli nevyspytateľnému počasiu nestalo. Ešte 27. marca pokrývala celú Bratislavu takmer 10 centimetrová vrstva snehu, a tak s ohľadom na bezpečnosť jazdcov a koní presunulo vedenie začiatok sezóny na nedeľu 14. apríla. Na jubilejný 40. ročník Jarnej ceny Petržalky – ako najtradičnejšiu súčasť 1. dostihového mítingu sezóny – sa vďaka slnečnému a teplému počasiu prišli pozrieť nielen Petržalčania. V prestávkach medzi dostihmi sa o príjemnú atmosféru postarala skupina Johnny Cash Revival Band s najslávnejšími skladbami tejto americkej legendy. Deti mali možnosť nielen pozrieť si kone v akcii, ale aj na vlastnej koži si vyskúšať pohľad z konského chrbta. Tradične nechýbala vynikajúca atmosféra a chutné občerstvenie. V Bratislave je ešte naplánovaných 15 dostihových dní, čo poteší priaznivcov tohto športu sa majú na čo tešiť aj v tomto roku.

Cenu starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka si odniesol víťaz steeplechase na 3.800 m pre 5-ročné a staršie kone – sedemročný valach francúzskeho pôvodu z Maďarska Quai Brany. Víťazný pohár si z rúk Vladimíra Bajana prevzali majiteľ MIKO Racing Zoltána Mikóczyho, tréner Jozef Rosival a džokej Jaroslav Myška. Srdečne blahoželáme!

web od 2day