Folklórne „májovanie“

Dom kultúry Zrkadlový háj

Folkloristi si u nás prídu na svoje, v máji opäť prichádzame s bohatou ponukou.

5. mája o 16.00 hod. VRŤ SA DIEVČA
Táto krajská prehliadka detských folklórnych súborov má už niekoľkoročnú tradíciu. Zúčastňujú sa jej mladí ľudia z celého bratislavského kraja, z okresov Malacky a Senec. Pestrú paletu ich programov môžete vidieť v Dome kultúry Zrkadlový háj.

17. mája o 19.00 hod. MAJÁLES S EKONÓMOM
K máju nepochybne patria aj majálesy a v KZP môžete „majálesovať“ s folklórnym súborom Ekonóm a jeho hosťami: Kubánkov sen, Technik, Gymnik, Rozkazovačky z Očovej. Po skončení programu návštevníkov pozývame na malé občerstvenie pri čaši vína.

23. mája o 19.00 hod. VEČER TANEČNÉHO UMENIA VŠMU
Študenti choreografie a tanečnej interpretácie VŠMU predstavia program, ktorý bude súčasťou ich bakalárskych prác. V programe budú účinkovať umelci zo SND, TS NS, SĽUKu, PUĽSu, Hip Hop Fakulty a ďalší.

24. mája o 19.00 hod. STRETNUTIE S POLENOM
Slávnostný program pri príležitosti 25. výročia založenia súboru, ktorý celý ten čas vedie pani Vierka Eliášová. Pod jej starostlivým dohľadom sa deti – polienka, začali zoznamovať so svetom ľudového tanca a spevu. Od začiatku bolo zámerom Viery Eliášovej odlíšiť jej folklórny súbor od ostatných a preto nespracovala ľudový tanec do tradičnej javiskovej podoby, ale okorenila ho vtipom, ktorý doteraz slávi úspech u divákov.

31. mája o 19.00 hod. VEČER AUTENTICKÉHO FOLKLÓRU
Cieľom tohto folklórneho cyklu, ktorý má dlhoročnú tradíciu je prinášať do Petržalky jedinečné spojenie tradičnej hudby, tanca, ľudových zvykov a gastronómie. V máji bude so svojím umeleckým programom, ľudovou zábavou a pohostením, hosťovať obec TELGÁRT. Účinkovať budú folklórna skupina Telgárt a ľudová hudba Pokošovci.

web od 2day