MAROKO – moja láska

Dom kultúry Lúky, 30. mája 2013 o 19.00 hod.

Krajina tisícich tvárí, zvukov, farieb, chutí a vôní… Vaše zmysly očarí tak rýchlo, že v okamihu zabudnete, kam máte vlastne namierené a odrazu máte pocit, že chcete a musíte ísť úplne všade!

Kto vyznáva príslovie, že láska ide cez žalúdok, musí nasmerovať svoje kroky práve sem. Že čas sú peniaze? Tak to rozhodne neplatí v Maroku! Hodinky sú prvá vec, ktorú možno zahodiť. Zasľúbená zem, kráľovstvo, v ktorom nájdete všetko! More, oceán, pláže, púšte, hory, kopce i rovinu. Pohoda, pokojný život a ľudia, ktorí sa nikam neponáhľajú a ak sa aj musia ponáhľať, tak pomaly.

Objavte sever s jeho krásnymi bielo-modrými mestečkami, kde cítiť vplyv a dosah európskej kultúry a Stredomoria; vnútrozemie, kde žijú Berberi kočovným spôsobom života v ťažkých podmienkach hôr a chudobný juh s červenou architektúrou, kde pocítite, že stojíte nohami naozaj na kontinente Afriky.

O tom všetkom vám porozpráva Jana Rehorovská – dobrovoľníčka, cestovateľka, lektorka – v Marockom kráľovstve prežila vyše rok a stále a rada sa tam vracia.

web od 2day