Porotcami v POP-HITe boli Denis Lacho a Dominika Šuľáková

Po včerajšom finále 18. ročníka súťaže v populárnej piesni pre žiakov základných a stredných škôl a dospelých, ktorá sa odohrávala v Dome kultúry Zrkadlový háj už poznáme víťazov. Najmladšou víťazkou tohto ročníka sa v prvej kategórii od 6 až 9 rokov stala Katarína Póňová. Tamara Rozvodská zvíťazila v kategórii od 10 do 12 a Lenka Andrea Kuľhová v kategórii od 13 do 15 rokov. Vo štvrtej kategórii stredoškolákov a dospelých zvíťazila Mariana Sýkorová. Víťazkám srdečne blahoželáme.

Takpovediac „mamou“ tejto súťaže je pani Marta Droppová z M klubu, ktorá ju založila ešte v minulom storočí – v roku 1993 – ako súťaž v imitácii známych hlasov a tvárí našej a zahraničnej hudobnej scény. Prvé dva ročníky tejto „playback show“ sa stretli s veľkým záujmom medzi deťmi a mládežou. „Až jedného dňa prišlo za mnou dievčatko, volala sa Lenka, že ona by chcela spievať tak naozaj. Tak som do toho išla.“, prezradila nám pani Marta. Súťaží sa v 4 kategóriách podľa veku, pričom poslednou kategóriou sú stredoškoláci a dospelí. Porotcami sú známe osobnosti hudobnej scény, hudobníci, skladatelia, speváci aj hudobné skupiny. V porote si už „zahviezdili“ skupiny HEX, Maduar, speváci Jana Kirschner, Robo Papp a aj zosnulý Marián Kochanský. Okrem získania diplomu a vecných cien z rúk poroty, je najväčšou odmenou možnosť vystúpenia na Dňoch Petržalky a Dni detí pred naozajstným a veľkým publikom.

V petržalskom POP-HITe začínali aj úspešný „superstarista“ Denis Lacho, ktorý už koncertuje s vlastnou kapelou, v minulom roku vydal vlastný album a Dominika Šuľáková, „malé šidlo s veľkým hlasom“ ako ju nazvali médiá počas jej účinkovania v Hlase ČeskoSlovenska. Ako nám povedala pani Droppová, ide o obvodné kolo súťaže a je na škodu, že víťaz nemôže postúpiť vyššie, aspoň do kola krajského, keď už nie celoslovenského.

IMG_9142 IMG_9158 IMG_9176

IMG_9238 IMG_9268 IMG_9248

web od 2day