Dom kultúry Lúky má nové toalety

Mestská časť Bratislava-Petržalka v uplynulých dňoch odovzdala do užívania dámske a pánske toalety v Dome kultúry Lúky. Urobila tak po prísľube starostu občanom, ktorí sa tejto rekonštrukcie dožadovali.
Mrzí ma, že tzv. solidaritou s malými mestskými časťami, ktorá nadobúda charakter výpalného, prichádza Petržalka ročne o viac ako 600 tisíc eur. Tie by sme vedeli využiť práve na údržbu a zveľaďovanie nášho majetku. My si na opravy škôl a rekonštrukcie kultúrnych domov musíme brať úvery“, skonštatoval starosta Vladimír Bajan.

V súčasnosti petržalská samospráva finišuje aj s prípravnými prácami pri opravách, ktoré čakajú Dom kultúry Zrkadlový háj. V priebehu letných mesiacov mestská časť zabezpečí výmenu okien, opravu elektroinštalácie a strechy, čím sa znížia aj prevádzkové náklady budovy. Návštevníci sa zrekonštruovaného kultúrneho stánku  dočkajú v septembri. Petržalka pokračuje aj s rekonštrukciami schodísk a bytových terás. Aktuálne už pracovníci dodávateľskej firmy začali s opravou schodiska na Pečnianskej ulici. V prípade priaznivého počasia sa obyvatelia po novom schodisku môžu prejsť už o dva týždne. Petržalka v tomto roku zrekonštruuje aj ihriská pre staršiu mládež, v pláne sú ihriská na Jasovskej, ktoré vybrali obyvatelia, na Topoľčianskej, Bradáčovej, Medveďovej a Mánesovom námestí. Rekonštrukciami prejdú aj  niektoré budovy škôl, a to počas prázdninového obdobia, aby bol čo najmenej narušený vyučovací proces.

DSC_7899   DSC_7890
  DSC_7895

web od 2day