Petržalka ocenila víťazku súťaže hlasovania o logo Petržalskej super školy

Projekt Petržalskej super školy, ktorý mestská časť Bratislava-Petržalka spustila začiatkom školského roka 2012/2013 má svoje logo. Súťaž prebiehala na facebook-u mestskej časti VIEM BYŤ PETRŽALČAN a zo všetkých hlasujúcich vyžreboval starosta Vladimír Bajan žiačku ZŠ Tupolevova šiestačku Hanku Abelovu.

V poradí ôsmou – predposlednou – prednáškou pokračoval projekt Petržalskej super školy. Témou tejto prednášky pre všetkých petržalských šiestakov bola „Neurčitosť budúcnosti, neurčitosť minulosti“ z oblasti fyzika. Prednášajúcim bol mladý vedecký pracovník Mgr. Daniel Nagaj, PhD. z Centra pre výskum kvantovej informácie na Fyzikálnom ústave SAV v Bratislave. Deti zo sály DK Zrkadlový háj odchádzali s nadšením a s množstvom nových poznatkov, ktoré im pán Nagaj veľmi pútavo opísal i znázornil, napriek tomu, že išlo o nie veľmi obľúbenú fyziku. Úvod prednášky bol o čosi rušnejší ako obvykle. Veronika Redechová, vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu z miestneho úradu pozvala na pódium výherkyňu súťaže o logo celého projektu Hanku Abelovú. Za jej účasť a hlasovanie v súťaži ju starosta odmenil hodnotnými cenami. Vzhľadom na mimoriadne rokovanie zastupiteľstva sa pán starosta prednášky zúčastniť nemohol, cenu preto odovzdala pani Redechová so slovami: „dovoľ mi srdečne Ti zablahoželať nielen v mene mojom ale i v mene pána starostu a poďakovať za Tvoju aktívnu účasť v súťaži a odovzdať Ti ceny aj s venovaním pána starostu.“

Posledná prednáška v rámci tohto projektu sa uskutoční 5. júna 2013, venovaná bude siedmakom. Prednášajúci doc. RNDr. Karol Nemoga, CSc. vedecký tajomník, člen Vedeckej rady Matematického ústavu SAV im prednesie tému bezpečného šifrovania.

Hanka Abelova - vitazka sutaze o logo PSS

web od 2day