Dni Petržalky pokračovali adrenalínovým podujatím

Concrete Jungle Jam bol už štvrtým ročníkom súťaže pre BMX a MTB cyklistov.

Bajkeri z celého Slovenska a Čiech súťažili v sobotu 25. mája 2013 v petržalskom skateparku na Markovej ulici. „Aktuálneho ročníka súťaže Concrete Jungle Jam IV sa zúčastnilo 60 súťažiacich a stovky návštevníkov. Ocenených bolo deväť top jazdcov v jednotlivých kategóriách,“ informuje Martin Simon, pracovník občianskeho združenia KASPIAN. Počas dňa súťažili mladí ľudia, ktorí na bicykloch preferujú pohyb v meste, ale aj tí, ktorí jazdia na prekážkach v bikeparkoch a skateparkoch. Ako prvá odjazdili jazdci kategórie street, v ktorej súťažiaci ukázali rôzne triky, skoky, jazdu po zábradlí, alebo na boxoch. Neskôr sa predviedli jazdci z kategórie park a ako poslední aj juniori. Návštevníkov potešili saltá a rozmanité kreácie jazdcov vo finále.

Súťaž vychádza z iniciatívy miestnych jazdcov, ktorí akciu organizujú stále úspešnejšie. Celú akciu, na ktorej od novembra 2012 aktívne pracovali mladí Jakub Ebst, Jaroslav Proft, Ľubka Húsková, Marián Meszáros zastrešuje občianske združenie KASPIAN. To s mladými Petržalčanmi pracuje už šestnásť rokov. „Na uliciach trávi svoj čas veľa detí a mladých. KASPIAN je tu práve pre nich. Mapuje ich potreby, podporuje ich iniciatívy a pomáha im hľadať východiská z náročných situácií,” dodáva Martin Simon.

Skatepark na Markovej je obľúbené miesto, kde sa deti a mladí ľudia stretávajú. Zároveň je jediným verejným športoviskom svojho druhu v Bratislave. Spolu s jeho mladými návštevníkmi skatepark udržiava, zveľaďuje a organizuje v ňom rôzne podujatia práve občianske združenie KASPIAN.

Dni Petržalky - Concrete jungle jam Dni Petržalky - Concrete jungle jam

Dni Petržalky - Concrete jungle jam Dni Petržalky - Concrete jungle jam

Kategória STREET
1. Mário Flamík
2. Ľuděk Sedlář
3. Tomáš Carda

Kategória PARK
1. Viktor Orosz
2. Patrik Gažo
3. Tomáš Hečko
4. Palo Hraško

 

Ktegória Juniori
1. Marek Vrábel
2. Michal Kovačovič
3. Tomáš Štrba

Best trik – cena starostu Petržalky
Tomáš Blaho

Pre viac informácií sledujte www.cjj.sk, www.kaspian.sk.

web od 2day