Vystúpenie detských folklórnych súborov

Dom kultúry Zrkadlový háj, 1. jún 2013, 18.00 hod.

Pri príležitosti Dňa detí si pre Vás detské folklórne súbory Hájenka, Jarabinka a Kobylka pripravili bohatý program plný tanca, spevu a hudby. Tešíme sa na Vás!

Detský folklórny súbor Hájenka bol založený v roku 1988 a účinkuje v ňom asi 80 chlapcov a dievčat vo veku od 6 do 15 rokov, hlavne z bratislavskej mestskej časti Petržalka. Súbor nacvičuje v priestoroch ZŠ Tupolevova 20. Hájenka od roku 1993 spolupracuje s Detskou ľudovou hudbou Jarabinka, ktorá sprevádza súbor pri všetkých vystúpeniach a zájazdoch. Hájenka a Jarabinka pochodili skoro všetky festivaly na Slovensku, zaúčinkovali si v niektorých európskych štátoch a aj v Austrálii a na Taiwane.

Detská ľudová hudba Jarabinka vznikla v roku 1993 pri Kultúrnych zariadeniach v Petržalke. V detskej cimbalovke sa vystriedali štyri generácie mladých muzikantov. Mnohí z nich doteraz hrajú aktívne vo folklórnych súboroch. Jarabinka od začiatku spolupracuje s detským folklórnym súborom Hájenka. Spoločným programom reprezentuje Petržalku na pódiách folklórnych festivalov na Slovensku i v zahraničí. Deti majú zážitky z mnohých zájazdov po našej krajine, z okolitých štátov i ďalekej Austrálie. V programe sú zahrnuté regióny Slovenska – Liptov, Dobrá Niva, Štefanov a iné.

Detský folklórny súbor Kobylka svojím programom prezentuje tradície a zvyky slovenských, folklórnych oblastí (Pohronský Inovec, Horehronie, Liptov, Kysuce, Terchová, Podpoľanie, Záhorie) a pôvodného chorvátskeho obyvateľstva Devínskej Novej Vsi. Súbor sa však zameral aj na rekonštrukciu historických hudobných prameňov.

web od 2day